Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πανικός Σαμαρά από την πτώση Βενιζέλου

Υπό το φάσμα της κατάρρευσης βρίσκεται η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προ του διαφαινόμενου "κλαδέματος" της Ελιάς και της αποδοκιμασίας της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές. 
 Ο καθημερινά εκδηλούμενος τρόμος του Ευ. Βενιζέλου μπροστά στο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου, καθώς ο αντιπρόεδρος του Αντ. Σαμαρά -σε μια προσπάθεια να εκβιάσει ψήφους και να διασωθεί- θέτει αιφνιδίως θέμα κυβερνητικής σταθερότητας απειλώντας με έξοδο από την κυβέρνηση. Ο πιθανός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καταποντισμός της "κεντρώας συνιστώσας" της κυβέρνησης οδηγεί τον Αντ. Σαμαρά σε πολιτική απομόνωση και ανοίγει το κεφάλαιο της "επόμενης μέρας" στη Ν.Δ.
Όλα αυτά επιτείνονται από τη δήλωση του Φ. Κουβέλη ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία της ΔΗΜ.ΑΡ. με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο "είναι ενταγμένο στρατηγικά στη συνεργασία με τη Ν.Δ. έως το 2018", καθώς επίσης ότι δεν θα συμπράξει σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού οι ακολουθούμενες πολιτικές δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Ο εναγκαλισμός των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην εξουσία οδηγεί σε εκλογική καθίζηση τον πρώτο και σε πολιτικό αδιέξοδο τον δεύτερο
avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: