Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Καληνύχτα, κύριε Σαμαρά.

Από τα μαλλιά του πιάνεται ο Σαμαράς για να μην πνιγεί, καθώς ο Βενιζέλος έχει προσημάνει το κυβερνητικό ναυάγιο στις εκλογές. Στη χθεσινή πρώτη προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι σε ρόλο αντιπολιτευόμενου πολιτικού και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. Έφερε ως παράδειγμα τη δέσμευση Τσίπρα ότι δεν θα υπάρξει νοικοκυριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, ότι δεν θα υπάρξει παιδί χωρίς εμβολιασμό.
Ώστε, λοιπόν, συνιστά λαϊκισμό η εξαγγελία ότι η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα θέσει ως προτεραιότητά της τη διασφάλιση στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης για τα φτωχά νοικοκυριά; Συνιστούν πολυτέλεια το φως, το τηλέφωνο και η θέρμανση; Δεν χωράνε στα... "λαρτζιλίκια" με τα οποία ψιμυθιώνει η κυβέρνηση το ψευδώνυμο "success story"; Τέτοια πλεονάζουσα ανάκαμψη υπόσχεται ο κ. Σαμαράς; Χωρίς φως στο βάθος του τούνελ; Γιατί, άραγε, τα ελάχιστα του κοινωνικού μερίσματος διατίθενται για επιδόματα σε ειδικές κατηγορίες και δεν αξιοποιούνται για τη διασφάλιση ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης στα 400.000 νοικοκυριά που βουλιάζουν στα σκοτάδια και ξυλιάζουν τον χειμώνα;

Είναι προφανές ότι στις κοινωνικές προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται η διασφάλιση των στοιχειωδών και των αυτονοήτων. Το μνημονιακό κατεστημένο κινείται με όραμα την "αφρικανοποίηση" του ευρωπαϊκού Νότου. Το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα ψηφοθηρήσει με τα "ψίχουλα" του πλεονάσματος.

Ο Σαμαράς αναγκάστηκε χθες να συρθεί στην αναγνώριση του δημοψηφισματικού χαρακτήρα των ευρωεκλογών. Είχε προηγηθεί η απελπισμένη προειδοποίηση Βενιζέλου. Μαζί τώρα, στο χείλος της αβύσσου, επιχειρούν να διασωθούν αλληλοεκβιαζόμενοι. Στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του ο Σαμαράς προσπάθησε να δώσει εικονική παράταση στο μνημονιακό πολιτικό σύστημα. Είπε: "Ο Τσίπρας αναδείχθηκε από την κρίση. Μόλις φύγει η κρίση, θα φύγει κι αυτός". Προφανώς ο υπό έξωση ένοικος του Μαξίμου παρηγορείται, χωρίς να έχει αντιληφθεί τις πολιτικές ανατροπές. Το γεγονός δηλαδή ότι το Μνημόνιο εξαφάνισε στη χώρα μας πολιτικά τζάκια και κυβερνητικά κόμματα, ότι διέλυσε κοινωνικές κατηγορίες και εκλογικά ακροατήρια, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες απ' όπου πέρασε το ΔΝΤ.

Μήπως ο Σαμαράς προσποιείται, ώστε να έχει άλλοθι για εκτροπές; "Πονάω, συμπάσχω, κάθε βράδυ δεν κοιμάμαι" εκμυστηρεύτηκε ο πρωθυπουργός μέσω της τηλεόρασης στο εκλογικό του κοινό. Τι άλλο να του ευχηθούμε; Καληνύχτα σας, κύριε Σαμαρά!
avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: