Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αλ. Τσίπρας στο Rai Tre: «Η τρόικα στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης»

“ «Tο πρόγραμμα λιτότητας οδηγεί παντού σε αδιέξοδο» τόνισε ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν  ”
Συνέντευξη στην ιταλική δημόσια τηλεόραση και στο δίκτυο Rai Tre παραχώρησε ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις προεκλογικές εκστρατείες σε Ελλάδα και Ιταλία αλλά και σε οικονομικά θέματα.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική πορεία της Ευρώπης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «ή αλλάζουμε τους συσχετισμούς για να ανατρέψουμε τις πολιτικές της λιτότητας, τις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και να ξανακερδίσουμε την Δημοκρατία, ή θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτό τον ολισθηρό δρόμο δίχως τέλος. Αν στις ευρωεκλογές αυτές κερδίσουν οι δυνάμεις που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο, θα συνεχίσουν με ακόμη ισχυρότερα προγράμματα λιτότητας».

Ο Αλ. Τσίπρας, επίσης, τόνισε ότι «το πρόγραμμα λιτότητας οδηγεί παντού σε αδιέξοδο», ζήτησε να «υπάρξει δυνατότητα για μια νέα διαπραγμάτευση των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα. Ξέρουμε καλά όλοι μας ότι η τρόικα στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης».
Αναφερόμενος στην δική του υποψηφιότητα και στη δημιουργία του «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», υπογράμμισε ότι «εδώ και πολύ καιρό, πλέον, καταφέραμε να δημιουργήσουμε στην Ιταλία, το ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το οποίο ενώνει δυνάμεις της Αριστεράς και προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών από τον ευρύτερο αριστερό χώρο. Το ψηφοδέλτιο αυτό ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών για μια διαφορετική Ευρώπη, για ένα διαφορετικό μέλλον για την Ιταλία, την νότια Ευρώπη και την ήπειρό μας στο σύνολό της» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ via left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: