Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Νόμος είναι το δίκιο της καθαρίστριας!

Νικος Μπογιοπουλος
Μιλούν για «νομιμότητα». Μιλούν για «σεβασμό στο Σύνταγμα». Και φυσικά δεν αντέχουν ούτε το άκουσμα του συνθήματος «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Είναι αυτοί που με κάθε τους κίνηση, κάθε τους πράξη, κάθε τους απόφαση επιβάλλουν ως «νόμο το «δίκιο» του κεφαλαιοκράτη». Ε, αυτοί είναι που έβγαλαν «παράνομη» ακόμα και την προηγούμενη δικαστική απόφαση (!) που δικαίωνε τις καθαρίστριες. Όσο για την ομαδική απόλυση των εργατών στη Χαλυβουργία του Μάνεση, μας γυρίζουν στη δεκαετία του ’70 όταν με τον αντεργατικό νόμο 330 τα δικαστήρια επικύρωναν χιλιάδες διώξεις εργατών και συνδικαλιστών που απολύονταν από τους εργοδότες στη σκέψη ακόμα και της κήρυξης απεργίας.
Αυτή ήταν πάντα η πολιτική τους. Φτιάχνουν νόμους με τους οποίους τα δικαστήρια εκδίδουν αποφάσεις καταδικαστικές για το 95% (!) των «παράνομων» και «καταχρηστικών» απεργιακών κινητοποιήσεων. Που είτε με γαλάζιες είτε με πράσινες επιστρατεύσεις οι ναυτεργάτες οδηγούνται στα «στρατοδικεία». Που έφτασαν Πρωτοδικεία, όπως αυτό στην Αργολίδα πριν από μερικά χρόνια, στο σημείο να απαγορεύουν τη σύσταση αγροτικών συλλόγων με το αιτιολογικό ότι οι σύλλογοι στοχεύουν στην «ταξική συνειδητοποίηση των αγροτών»! Ποιος είπε, λοιπόν, ότι δεν έχουμε μια Δικαιοσύνη… ανεξάρτητη;

Ηταν οι Πράσινοι και οι Βένετοι που εδώκαι 40 χρόνια, ως εκάστοτε πλειοψηφών κυβερνητικό Σώμα, και από το 2012 από κοινού, φτιάχνουν τους νόμους, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα της ταξικής πολιτικής (γενικά) και της εκάστοτε γαλαζοπράσινης κομματικής επιλογής που (ειδικά) θέλουν να «νομιμοποιήσουν».
Είναι και οι ίδιοι που δεν τηρούν ούτε τα αναγκαία προσχήματα έστω και αυτής της κατ” επίφαση δημοκρατίας αστικού τύπου, της κατά Μοντεσκιέ δηλαδή «διάκρισης των εξουσιών». Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, και πότε μαζί, έρχονται και διορίζουν τους προέδρους, τους αντιπροέδρους, τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Είναι αυτοί που καταστρατηγούν επετηρίδες, είναι αυτοί που (όπως συνηθίζουν να αλληλοκατηγορούνται), μέσω των «ιμάντων μεταβίβασης» των επιθυμιών τους, προάγουν, διορίζουν και μεταθέτουν δικαστικούς μέσω του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.
Ας μη σπεύσει, δε, κανείς «χάχας» της θεσμολαγνίας να μας χρεώσει ασέβεια προς το «ανεξάρτητον» της Δικαιοσύνης. Προς το παρόν, όσο κι αν κάποιοι θα ήθελαν να εντάξουν το Μαρξισμό… στα ποινικά αδικήματα, ο Μαρξισμός είναι – εκτός των άλλων – και επιστήμη που προσδιορίζει με σαφήνεια ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ίσο δίκαιο μεταξύ άνισων ανθρώπων». Αυτά για τα περί «ανεξαρτησίας».
Οσο για το αν τα παραπάνω ισοδυναμούν με δημιουργία σκιών για την επιμέλεια ή την ακεραιότητα του ενός εκάστου εκ των δικαστών που λαμβάνουν αυτές ή τις άλλες αποφάσεις, απαντούμε ότι τελικά το ζήτημα της απονομής δικαίου δεν αφορά με στείρο τρόπο το πρόσωπο του εκάστοτε δικαστή, αλλά το πλαίσιο εντός του οποίου κινείται το πρόσωπο – δικαστής. Και εμείς απλώς την πρακτική των κυβερνώντων που καθορίζουν αυτό το πλαίσιο περιγράφουμε. Αν κάποιος διαπιστώνει «σκιές» δεν έχει, λοιπόν, παρά να απευθυνθεί σε εκείνους τους γαλαζοπράσινους ταγούς της «ισονομίας και της ισοπολιτείας» που τις παράγουν.
Ιδού, λοιπόν, η πολιτική «νομιμότητά τους»: Επί 60 χρόνια ο ελληνικός λαός πληρώνει διόδια για να έχει καλούς δρόμους, αλλά τα λεφτά τα τρώνε οι εργολάβοι και αντί για δρόμους έχουμε καρμανιόλες. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Από το… 1821 και εντεύθεν οι εφοπλιστές ελέγχουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες σε μια χώρα με εκατοντάδες νησιά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι ληστρικές, τα πλοία τους είναι «σαπάκια» που φτάνουν στον προορισμό τους με 48 ώρες καθυστέρηση, αλλά εισπράττουν τις παχυλότατες επιδοτήσεις από το κράτος κανονικότατα. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Πριν από 35 χρόνια έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι όταν θα μπει στην ΕΟΚ «θα τρώει με χρυσά κουτάλια». Αντίθετα, μετά από 35 χρόνια η πλειοψηφία του λαού έφτασε να ζει στην ανεργία, στην ανασφάλεια και κάτω από το όριο της φτώχειας. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Πριν από 10 χρονια η ΝΔ έλεγε ότι θα βάλει τέλος στην ομηρία όλων των συμβασιούχων και ότι θα τους μονιμοποιούσε όλους. Σήμερα απολύει και τους συμβασιούχους αλλά και τους μονιμους υπαλλήλους. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Δεν υπάρχει ούτε ένα από τα λεγόμενα μεγάλα έργα σε αυτό τον τόπο που να μην παραλήφθηκε από τους εργολάβους σε τιμές πολλαπλάσιες εκείνων που είχαν αρχικά προϋπολογιστεί, που να μην αποτελεί προϊόν «λεόντειων» συμφωνιών μεταξύ εργολάβων και δημοσίου και να μην έχει παραδοθεί η εκμετάλλευση και χρήση του στους ιδιώτες. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Δεν υπάρχει τίποτα, από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες μέχρι τον αέρα («Ολυμπιακή»), τη γη (ΕΤΑ), το νερό (ΕΥΔΑΠ), το υπέδαφος (ΕΛΠΕ) και τις κότες με τα χρυσά αυγά (ΟΠΑΠ)  που να μην του έχουν βάλει πωλητήριο για την ικανοποίηση των «επενδυτών». Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Σύμφωνα με το Σύνταγμα τα ΜΜΕ, και ειδικά η τηλεόραση, πρέπει να προάγουν τον πολιτισμό και τα ήθη. Αντίθετα, εδώ και 25 χρόνια προάγουν από τον Μαστοράκη και την Πάνια μέχρι την Τατιάνα. Βάσει του Συντάγματος τα ΜΜΕ δεν μπορεί να αποτελούν πολιορκητικό κριό για τις μπίζνες των ιδιοκτητών τους. Αντίθετα, έχουν γίνει το βασικό εργαλείο της «διαπλοκής». Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Ελεγαν ότι θα έκαναν μια Ολυμπιάδα του πολιτισμού, της αναβίωσης των αξιών και της προώθησης του αθλητισμού. Εκαναν μια Ολυμπιάδα των «χορηγών» και των αναβολικών, της ντόπας και των χρεών, της λεηλασίας που προηγήθηκε για να χτιστούν οι φαραωνικές εγκαταστάσεις και της λεηλασίας που ακολουθεί με την εκποίηση και την απαξίωσή τους. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Λένε ότι η Δικαιοσύνη τους είναι ανεξάρτητη αλλά οι νόμοι βάσει των οποίων δικάζει η Δικαιοσύνη είναι δικοί τους. Λένε ότι είναι αμερόληπτη, αλλά όλες οι απεργίες των εργατών καταδικάστηκαν σαν παράνομες. Λένε ότι είναι δίκαιη, αλλά – επαναλαμβάνουμε: Δεν υπάρχει ίσο δίκαιο ανάμεσα σε άνισους ανθρώπους; Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα»…
Να, γιατί πρέπει να ανατραπούν: Οι νόμοι τους, η τάξη τους, η εξουσία τους. Να, τελικά, πόσο δίκιο είχε ο Μοντεσκιέ – ο «δικός τους» Μοντεσκιέ – όταν έγραφε ότι «είναι καλό να εξορκίσουμε τους νόμους πριν βρικολακιάσουν και ξεκινήσουν να πίνουν το αίμα μας».
ΠΗΓΗ: UNFOLLOW

Δεν υπάρχουν σχόλια: