Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα Έκκληση για την Παλαιστίνη

Δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα Έκκληση για την Παλαιστίνη, την οποία απηύθυναν παλαιστινιακές οργανώσεις και ελληνικές συλλογικότητες αλληλεγγύης χθες προς την ελληνική Βουλή και όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες (πλην Χρυσής Αυγής).
Αθήνα, 20 Ιουλίου 2014
ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ:
Τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,
Τους Αξιότιμους Αντιπροέδρους και Κοσμήτορες της Βουλής των Ελλήνων,
Τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων,
Τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη της ΟμάδαςΕλληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας,
Προς κ.κ. Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων [πλην «Χρυσής Αυγής»]
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι,
Αυτές τις ημέρες διεξάγεται για άλλη μια φορά στρατιωτική επίθεση από τοκράτος του Ισραήλ ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, που είναι σε καθεστώς κατοχής κατά τη διεθνή νομοθεσία, πολεμική ενέργεια πουπαραβιάζει την 4η Σύμβαση της Γενεύης (1949).
Και τα δύο πρωτόκολλα που ακολούθησαντη συμφωνία τονίζουν την προστασία των αμάχων σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης.Επίσης, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου(1998), η διάπραξη συγκεκριμένων εγκλημάτων (όπως, μεταξύ άλλων, φόνοι,εξόντωση, απέλαση ή εξαναγκαστική μεταφορά πληθυσμού, φυλάκιση, βασανιστήρια,δίωξη συγκεκριμένων ομάδων για πολιτικούς, φυλετικούς, εθνικούς, πολιτιστικούςκαι θρησκευτικούς λόγους, και το έγκλημα του απαρτχάιντ), ως μέρος ευρείας καισυστηματικής επίθεσης εναντίον οποιουδήποτε άμαχου πληθυσμού, θεωρείται έγκλημακατά της ανθρωπότητας (άρθρο 7).

Επίσης συγκεκριμένα εγκλήματα (μεταξύ άλλων, επιθέσεις με πρόθεσηκατευθυνόμενες κατά του αμάχου πληθυσμού ως τέτοιου ή εναντίον αμάχων ατομικά,εκτεταμένη καταστροφή και ιδιοποίηση περιουσίας, οι οποίες δεν δικαιολογούνταιαπό τη στρατιωτική αναγκαιότητα και τελούνται παράνομα και αυθαίρετα) αποτελούνεγκλήματα πολέμου για τα οποία επίσης έχει αρμοδιότητα το Διεθνές ΠοινικόΔικαστήριο (άρθρο 8). Ενώ, πράξεις οι οποίες διαπράττονται με την πρόθεσηκαταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής ομάδας, ως τέτοιας, αποτελούνγενοκτονία (άρθρο 6).

H στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελεί την κλιμάκωση μιαςσύγκρουσης μεταξύ δύο κρατών, αλλά την τελευταία μιας σειράς ενεργειώναγριότητας που η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει να διαπράττει εδώ και 66 χρόνιαστην Παλαιστίνη. Προηγήθηκε και συνεχίζεται η συλλογική τιμωρία τωνΠαλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, δημιουργώντας κατάσταση εκδίωξης Παλαιστινίων απότα πατρογονικά τους εδάφη, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη οικοδόμηση τωνπαράνομων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ισραηλινών εποικισμών και με τησυνεχιζόμενη δημιουργία του παράνομου τείχους μήκους 750 χιλιομέτρων, τηδήμευση γαιών, την καταστροφή αγροτικών καλλιεργειών και την κατεδάφισησπιτιών. Συνεχίζονται οι μαζικές συλλήψεις και φυλακίσεις προσφάτωςαπελευθερωμένων κρατουμένων, κάτι που παραβιάζει τη συμφωνία ανταλλαγήςκρατουμένων.

Το Ισραήλ ως κατοχική δύναμη, με τη συνεργασία της Αιγύπτου και τη συνένοχηανοχή της διεθνούς κοινότητας, έχει μετατρέψει τη Γάζα σε μια υπαίθρια φυλακήγια 1,7 εκατομμύρια Παλαιστινίους έχοντας επιβάλει έναν απάνθρωπο αποκλεισμόεδώ και επτά χρόνια, παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Γενεύης περί ανθρωπίνωνδικαιωμάτων των υπό στρατιωτική κατοχή λαών .

Πρέπει να δοθεί στον Παλαιστινιακό λαό τοδικαίωμα αυτοδιάθεσης, της πραγματικής κυρίαρχης κρατικής οντότητας στα εδάφητου στα σύνορα πριν την 4/6/1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και τοδικαίωμα της επιστροφής όλων των προσφύγων, βάσει της απόφασης 194 του Ο.Η.Ε. Πρέπεινα αποφυλακιστούν όλοι οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι/ες,συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων συναδέλφων σας, εκλεγμένων βουλευτών.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται ο παράνομος εποικισμός των κατεχόμενωνεδαφών. Όλοι οι εποικισμοί είναι παράνομοι (βλ. 4η Σύμβαση τηςΓενεύης, άρθρο 49), και όλοι οι έποικοι πρέπει να εγκαταλείψουν τα κατεχόμεναεδάφη της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο κάθε κατακτημένος λαός έχει το δικαίωμα στηναντίσταση με όλα τα μέσα, σύμφωνα με την απόφαση A/RES/3246(XXIX) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 29 Νοεμβρίου 1974.

Κάνουμε έκκληση προς τα θεσμικά όργανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στιςκοινοβουλευτικές ομάδες και τους βουλευτές [πλην«Χρυσής Αυγής»], να συμβάλετε ενεργά για:

- Να σταματήσει άμεσα ο απάνθρωπος βομβαρδισμός και ο αποκλεισμός τηςΛωρίδας της Γάζας.
- Να αναδειχθούν άμεσα οι παραβιάσεις των διεθνών συμβάσεων και αποφάσεωντου ΟΗΕ από το Ισραηλινό κράτος, όπως το ζήτημα των παράνομων εποικισμών στηΔυτική Όχθη.
- Να εξεταστούν τα μέτρα που μπορούν να πιέσουν προς τις παραπάνω δύοκατευθύνσεις (όπως αναθεώρηση ή πάγωμα διακρατικών συμβάσεων).
- Να σταματήσει η ατιμωρησία των Ισραηλινών που ευθύνονται για εγκλήματαπολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
- Να συγκληθεί η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης της Βουλής.
- Να οργανωθεί αντιπροσωπεία βουλευτών όλων των κομμάτων [πλην «Χρυσής Αυγής»] για να επισκεφθείτη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
- Να συμβάλλουν και να στηρίξουν τις εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια(ιατροφαρμακευτικό υλικό κ.λπ.) προς τη βομβαρδιζόμενη Γάζα.


Με τιμή,

-Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας
- Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας
- Ένωση Παλαιστινίων ΕργαζομένωνΕλλάδας
- Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της ΕπιστροφήςΠροσφύγων
- Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας
- Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για την Γάζα»
- Σύλλογος Αλληλεγγύης Λαό «Ιντιφάντα»

mlagananews.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: