Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

«Kόκκινα» στεγαστικά δάνεια: Η κυβερνηση παραχωρεί την κυριότητα των σπιτιών στις τράπεζες!

Οι τράπεζες θα σε αφήνουν να μένεις για λίγο μέσα στο σπίτι πληρώνοντας ενοίκιο και συντηρώντας το έως να ανεβεί η αγορά ακίνητων και κριθει ότι τις συμφέρει να στο πάρουν.
Ένα "δίχτυ";.... σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, συμπληρωματικά προς τις ρυθμίσεις που θα γίνουν από τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, έτσι ώστε να παραχωρηθεί η κυριότητα στις τράπεζες. Οι κάτοχοι των σπιτιών θα μπορουν να μένουν στα σπίτια τους τουλάχιστον για ένα διάστημα, επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα “Τα Νέα”, που παραθέτει σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Δίχτυ ασφαλείας σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους”, οι τράπεζες σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται θα μπορούν μεταξύ άλλων, αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων, να τα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες ή να τα παραχωρούν με χρηματοδοτική μίσθωση, ένα είδος leasing που ίσως προβλέπει και δυνατότητα επαναγοράς στο τέλος.

“Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία σ ‘αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους βοηθήσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας”, δηλώνει στα Νέα  ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. «Το κράτος πρέπει να σκέφτεται και τους πολίτες, όχι μόνο τους αριθμούς. Πρέπει να δώσει κάτι, ώστε να μην τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους. Από την πλευρά τους, οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα»,
Παράλληλα το κράτος θα παρεμβαίνει με δίχτυ προστασίας που θα περιλαμβάνει επιδότηση του ενοικίου, σύμφωνα με ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
Τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών φτάνουν στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 15 δισ. είναι προβληματικά, δηλαδή παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Η εξεύρεση μίας λύσης στο θέμα είναι επιτακτική, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου σταματά η απαγόρευση των πλειστηριασμών και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει παράταση.

Με πληροφορίες από ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: