Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Γ. Κατρούγκαλος για λίστα Λαγκάρντ: «Η Ελλάδα έχει καταφέρει να πάρει το συγκλονιστικό ποσό των 0 ευρώ» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

“ «Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν καταφέρει να βάλουν στα δημόσια ταμεία τους 20 δισεκατομμύρια ευρώ και η λίστα Λαγκάρντ είναι μια μόνο φωτογραφία από τις πολλές καταθέσεις που υπάρχουν στις ελβετικές τράπεζες», τόνισε, παραχωρώντας συνέντευξη «στο Κόκκινο», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κομισιόν για τη συμφωνία Ελλάδας και Ελβετίας που προβλέπει τη φορολόγηση καταθέσεων με διατήρηση του τραπεζικού απορρήτου  ”
«Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν καταφέρει να βάλουν στα δημόσια ταμεία τους 20 δισεκατομμύρια ευρώ και η λίστα Λαγκάρντ είναι μια μόνο φωτογραφία από τις πολλές καταθέσεις που υπάρχουν στις ελβετικές τράπεζες», τόνισε, παραχωρώντας συνέντευξη «στο Κόκκινο», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κομισιόν για τη συμφωνία Ελλάδας και Ελβετίας  που προβλέπει τη φορολόγηση καταθέσεων με διατήρηση του τραπεζικού απορρήτου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε ότι «η αξιοποίηση των νομικών εργαλείων θα δώσει πολλαπλάσια ποσά», για να προσθέσει ότι «Η Ελλάδα έχει καταφέρει να πάρει μέχρι στιγμής το συγκλονιστικό ποσό των 0 ευρώ. Δεν νομίζω να έχει καταφέρει κάτι περισσότερο από αυτό».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ δεν χρειάζεται να δώσει η Ελβετία στοιχεία γιατί έχουν υποκλαπεί από αυτόν τον διαβόητο υπάλληλο. Τα έχουμε μπροστά μας», για να προσθέσει ότι «Το αντικείμενο της σύμβασης είναι να έχουμε ελεύθερη και διαρκή πρόσβαση σε παρόμοια στοιχεία ώστε να ξέρει ο υπερπλούσιος Έλληνας που θέλει να βγάλει τα εκατομμύριά του έξω ότι θα τον βρούμε και εκεί». 

Παράλληλα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι «έχει επισημάνει και η Ε.Ε. και επιμέρους κράτη ότι με τον τρόπο αυτό, να υπάρχουν φορολογικοί και τραπεζικοί παράδεισοι, υποθάλπεται η παρανομία και η φοροδιαφυγή»

Ακούστε το ηχητικό

periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: