Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος ατενίζουν τη σφαγή των νηπίων

Δεκαέξι μέρες ανελέητου σφυροκοπήματος, 650 νεκροί (250 παιδιά), 2.000 τραυματίες (900 παιδιά), 100.000 εκτοπισμένοι (30.000 παιδιά) και η ελληνική κυβέρνηση ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Σφάζονται τα νήπια έξω από την πόρτα τους κι εκείνοι σιωπούν αιδημόνως, ούτε έναν λόγο συμπόνιας για τα θύματα δεν έχουν βρει οι άθλιοι. Λάθος. Ο Βενιζέλος ξεστόμισε λόγο συμπόνιας: «Πρέπει να σεβαστούμε τα αθώα θύματα» είπε, προεξοφλώντας ότι τα θύματα θα πέσουν οπωσδήποτε, δεν μπορούμε να τα σώσουμε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα σεβαστούμε μετά θάνατον, να μην τους παίρνουμε τα πορτοφόλια και τα χρυσά δόντια.
Καλύτερα να μη μιλούν, γιατί όταν μιλούν, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.
«Θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην αποδοχή της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας, ως τη μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός στην περιοχή» είπε ο υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος - ναι, φίλε μου, είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις, στο εξωτερικό σε εκπροσωπεί ο Βενιζέλος. Να προωθηθεί το σχέδιο των χουνταίων της Αιγύπτου, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Ισραήλ. Αυτή είναι, εν ολίγοις, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ίδια κι απαράλλαχτη, κοίτα να δεις σύμπτωση, με την πρόταση των ΗΠΑ και της Γερμανίας.
Καλύτερα να μη μιλούν, γιατί όταν μιλούν, μιλούν σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Το Ισραήλ αναπτύσσει αντιπυραυλικά συστήματα για να προστατεύσει τους πολίτες του , ενώ η Χαμάς χρησιμοποιεί τους πολίτες για να προστατεύσει τους πυραύλους της», έγραψε ο άνθρωπος που πριν από λίγα χρόνια εκθείαζε τα φασιστικά πονήματα του Πλεύρη κατά των Εβραίων. Ο αντισημιτισμός είναι η συγκολλητική ιδεολογία των λογής φασιστών και ακροδεξιών -η Ν.Δ. του Σαμαρά βρίθει από συνωμοσιολόγους αντισημίτες-, όταν βλέπουν όμως τη φασίζουσα κυβέρνηση του Ισραήλ να κάνει επίδειξη ισχύος, ταυτίζονται ενστικτωδώς με τον Νετανιάχου κι ας είναι και Εβραίος.

Εντάξει οι δεξιοί. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που επί των ημερών του Ανδρέα Παπανδρέου τόνωσε τις σχέσεις της Ελλάδας με την Παλαιστίνη, εκείνοι γιατί σιωπούν; Σιωπούν διότι όλα αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια, τώρα έχουμε άλλες δουλειές, έχουμε να υπηρετήσουμε την ευρωπαϊκή ιδέα, δηλαδή τη Μέρκελ. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο σφιχτός εναγκαλισμός με την κυβέρνηση του Ισραήλ ήταν στρατηγική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, είναι αμαρτία να παίρνει πάνω του όλες τις αμαρτίες ο Βενιζέλος.

Πολλά μπορείς να καταλογίσεις στον ελληνικό λαό, φιλοπόλεμο όμως δεν μπορείς να τον πεις. Κι όταν γίνεται πόλεμος, είναι σε συντριπτικά ποσοστά, πάνω από 90%, υπέρ των αδυνάτων. Ακόμη πιο συντριπτικά είναι τα ποσοστά συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους κάθε φορά που τους σφαγιάζουν οι Ισραηλινοί. Γι' αυτό είναι μέγιστη ντροπή να μας κυβερνούν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο κι όσο τους κρατάμε στην κυβέρνηση, η μισή ντροπή θα είναι δική τους κι η άλλη μισή δική μας.

Ανανδρανιστάκης Γιώργος
ΑΥΓΗ / Σκίτσο: Latuff

Δεν υπάρχουν σχόλια: