Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΔΚΦ ΑΓΩΝΑ: 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 - 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

40 χρόνια μετά το έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, η πατρίδα μας εξακολουθεί να ζει τις πληγές της προδοσίας, της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.Οι πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι και οι εγκλωβισμένοι αποτελούν θύματα του βάναυσου εγκλήματος απέναντι στην πατρίδα μας. 
Η κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του Κυπριακού λαού αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία για το διεθνές έγκλημα της βάρβαρης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του 37% των εδαφών μας.
Ως Δημοκρατική Κίνηση Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ Πανεπιστημίου Κύπρου τιμούμε και φέτος τους ήρωες και αγωνιστές της Δημοκρατίας και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας για συνέχιση του αντικατοχικού αγώνα μέχρι την απελευθέρωση, μέχρι την δικαίωση του λαού μας.Διεκδικούμε μια λύση βιώσιμη και λειτουργική που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ολόκληρου του Κυπριακού λαού, λύση που να βασίζεται στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και κυρίως μια λύση που δεν θα φέρει το βάρος μιας «εγγυητικής» κηδεμονίας της Τουρκίας οδηγώντας μοιραία σε όλεθρο.

Με μαχητικότητα και διεκδικητικότητα οφείλουμε να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ μας. Το οφείλουμε σε αυτούς που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι 40 χρόνια πριν. Το οφείλουμε σε όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας.
Ως Δημοκρατική Κίνηση Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ Πανεπιστημίου Κύπρου καταδικάζουμε την βάρβαρη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και στέλλουμε μήνυμα αγωνιστικής συστράτευσης για απελευθέρωση του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: