Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Σε δίκη για απάτη παραπέμπεται ο ιδιοκτήτης της ΑΓΝΟ

Η ΑΓΝΟ ήταν συνεταιριστική και πουλήθηκε στον "καλό ιδιώτη".... 
Σε δίκη παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ Νίκος Κολιός.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο επιχειρηματίας θα καθίσει στο εδώλιο, κατηγορούμενος για απάτη. Εναντίον του είχαν προσφύγει τέσσερις κτηνοτρόφοι για ανείσπρακτη οφειλή -κατά τους ισχυρισμούς τους- ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Επρόκειτο για τέσσερις παραγωγούς που εγκαλούσαν τον Ν. Κολιό, υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη ρευστότητας, την οποία επικαλείτο η ΑΓΝΟ προκειμένου να υπαχθεί στο άρθρο 99 του..
πτωχευτικού κώδικα, ήταν εικονική. Ανάλογες μηνύσεις κατά του επιχειρηματία έχουν καταθέσει και οι εργαζόμενοι της βορειοελλαδίτικης εταιρείας, διεκδικώντας δεδουλευμένα. Να σημειωθεί ότι η γαλακτοβιομηχανία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε τέλμα.
Τα χρέη της ανέρχονται σε 52 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 19 εκατ. σε τράπεζες, 14 εκατ. ευρώ στην μητρική «Κολιός» και τα υπόλοιπα σε γαλακτοπαραγωγούς, εργαζόμενους κ.ά., ενώ η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα απορρίφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: