Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: 7 μετανάστες νεκροί από ανατροπή λέμβου

Νύχτα συναγερμού το βράδυ της Δευτέρας για το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης. Βάρκα με 17 μετανάστες βυθίστηκε βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα, κατά δήλωση δύο διασωθέντων.
Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης, μετά την ημιβύθιση λέμβου με μετανάστες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα (το ένα είναι βρέφος) και δύο να αγνοούνται.
Συγκεκριμένα, σκάφος του λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία τα μεσάνυχτα στην περιοχή, εντόπισε δύο μετανάστες μέσα στη θάλασσα. Οι μετανάστες περισυνελέχθησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμα, η οποία υπό αδιευκρίνιστη αιτία πήρε νερά και ημιβυθίστηκε. Αμέσως σήμανε συναγερμός από το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και μία μηχανότρατα. Έως τώρα έχουν διασωθεί οκτώ άτομα, ενώ άνδρες του λιμενικού ανέσυραν τις σορούς επτά μεταναστών.

Δύο ακόμη μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται και οι έρευνες συνεχίζονται.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: