Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αυτό έλειπε να μην τα έβρισκαν για τις τράπεζες κυβέρνηση-τρόικα

Ακόμα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να κατατεθούν στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το νέο φορολογικό, μολονότι κυβέρνηση και τρόικα φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει κυρίως στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. «Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών», επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι έως την επόμενη Κυριακή, 16 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΔΝΤ συναίνεσε στην ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών με τις άλλες ευρωπαϊκές.

Όσον αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, πάντως, υπάρχει πιθανότητα μονομερούς νομοθέτησης από την κυβέρνηση σε ζητήματα όπως ο φόρος υπεραξίας και οι αλλαγές στα φορολογικά πρόστιμα. Στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, εξάλλου, θα συμπεριληφθεί το θέμα των ανασφάλιστων. Αναφορικά με τη διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη στην ελληνική πρόταση για τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο, εντός των φαρμακείων, με πλαφόν την ανώτατη τιμή. Την ίδια ώρα, έχει σημειωθεί σύγκλιση για την ενιαία τιμή των βιβλίων, αλλά και το γάλα και τα φάρμακα,
Οι τροϊκανοί, ωστόσο, έχουν διαμηνύσει στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη την… αναγκαιότητα πλήρους εξομοίωσης των εργασιακών σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων στην ξηρά και των ναυτικών. Αυτό θα επιφέρει μείωση των μισθών των ναυτικών όσο και αλλαγές στη σύνθεση των πληρωμάτων των πλοίων.
koutipandoras.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: