Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

«Ο λαός του Βορείου Αιγαίου δεν θέλει άλλα Φαρμακονήσια στον τόπο του»

Για ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος συνανθρώπων μας, με ηθικούς αυτουργούς σε Βρυξέλλες και Αθήνα, κάνει λόγο υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αγλαια Κυρίτση μετά τη νέα ναυτική τραγωδία με  μετανάστες στη Λέσβο. Το Βόρειο Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, πηγή ζωής, και όχι τόπος θανάτου για κατατρεγμένους πρόσφυγες σημειώνει υπογραμμίζοντας ότι  «ο λαός του Βορείου Αιγαίου δεν θέλει αλλά Φαρμακονήσια στον τόπο του».
«Για μια ακόμη φορά ο λαός της περιοχής μας, αλλά και όλοι οι Έλληνες, συγκλονιζόμαστε από μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες σ' ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι επτά νεκροί που έχει περισυλλέξει μέχρι τώρα το Λιμενικό ανοιχτά της Λέσβου, προστίθενται στη μακρά λίστα των θυμάτων της βάρβαρης και αναποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. Η αδύναμη μνημονιακή ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά υποτάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη στην αντιμεταναστευτική βαρβαρότητα, που αντί να χτίζει υποτιθέμενα τείχη προστασίας, έχει σαν αποτέλεσμα ανθρώπινες τραγωδίες σαν και τη σημερινή.

Η διαρκής τραγωδία στις ελληνικές θάλασσες δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος συνανθρώπων μας. Έγκλημα με ηθικούς αυτουργούς σε Βρυξέλλες και Αθήνα.
Το Βόρειο Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, πηγή ζωής, και όχι τόπος θανάτου για κατατρεγμένους πρόσφυγες.
Ο λαός του Βορείου Αιγαίου δεν θέλει αλλά Φαρμακονήσια στον τόπο του».

ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: