Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δημοσκόπηση, τα κεφάλια μέσα!

Καρτερός Θανάσης
Ευφροσύνη! Από την πρώτη δημοσκόπηση που τον μέτρησε έπιασε σχεδόν τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής του ο Σταύρος. Κι αυτό χωρίς κόμμα, χωρίς πρόγραμμα, και χωρίς Κορτώ. Σκεφτείτε τι έχει να πιάσει στη συνέχεια. Ορθώς λοιπόν πλημμύρισαν ευφροσύνη τα γνωστά ενθουσιωδώς κεντροαριστερά έντυπα και κανάλια. Ενώ σύμφωνα με έγκυρα κεντροαριστερά δημοσιεύματα αναζητά φράγματα το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, γιατί του παίρνει κόσμο το ποτάμι.
Γενικώς πλείστες όσες δημοσκοπήσεις τον τελευταίο καιρό έχουν κάτι το ευφρόσυνο. Καθόλου κακό αυτό από άποψη ψυχαγωγίας μέσα στον ζόφο της κρίσης. Και οι 58 μια χαρά τα πήγαν, έστω κι αν μετά τις μετρήσεις ήρθαν οι αναμετρήσεις και χάλασαν κάπως την εικόνα. Και ο Σαμαράς δεν πάει άσχημα - μόνο 0,9% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση. Και οι ναζί επίσης κάνουν καλή εμφάνιση, που τη βοηθάει να φοβερίζουν την Άρτα, ακόμα και τον Κορυδαλλό. Και το ΚΚΕ ως συνήθως διατηρεί τα ποσοστά του με ελαφρά άνοδο.

Το μόνο κόμμα που φαίνεται εκνευριστικά κολλημένο στα ποσοστά του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέει να ξεκολλήσει με τίποτε. Πρώτος μεν, αλλά με τη Ν.Δ. σε απόσταση αναπνοής πίσω του. Και με την κεντροαριστερά να τον απειλεί πριν ακόμα δημιουργηθεί κεντροαριστερό κόμμα. Λίγο το έχετε να βρίσκεσαι κάτι ψιλά ψηλότερα από τη Ν.Δ. και να έρχεται το ποτάμι να σου πάρει έστω και λίγο από την όχθη; Πάει η πρωτιά, πάν' τα όνειρα, μένει το Μνημόνιο, μένει η τρόικα, μένει η λιτότητα, πετάει ο Σαμαράς, πετάει-πετάει κι ο Σταύρος.
Και τι απαιτούν οι δημοσκοπήσεις ως αντάλλαγμα για το χαμόγελο που προσφέρουν; Ένα και μόνο πράγμα, απλό και σαφές: Πίστη. Όχι καχυποψίες, θεωρίες συνωμοσίας, πονηρές σκέψεις. Αυτά δεν οδηγούν πουθενά, όπως πουθενά δεν οδηγεί να θυμόμαστε ή να θυμίζουμε τις δημοσκοπικές αστοχίες - στις περασμένες εκλογές για παράδειγμα. Πίστευε και μη ερεύνα, αφού άλλοι ερευνούν για σένα και σου φέρνουν έτοιμα και ακριβέστατα τα ποσοστά. ΣΥΡΙΖΑ 20,9, Ν.Δ. 20%, Σταύρος-Ποτάμι 5,7. Κι αν δεν βγουν τελικώς έτσι τον Μάη, μην πυροβολείτε τους δημοσκόπους. Αυτοί δίνουν τα ποσοστά σήμερα - τον Μάη θα τα δώσουμε εμείς.

Συνεπώς η ορθή δημοσκοπική στάση οφείλει να υπακούει σε ένα παράγγελμα: Δημοσκόπηση, τα κεφάλια μέσα!
 avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: