Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

«Αντάρτικο» με τρεις γραμμές και διαρροές από το ΠΑΣΟΚ – Μία διαρροή και από τη ΝΔ

«Αντάρτικο» με τρεις διαφορετικές γραμμές από το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή καθώς άλλοι καταψήφισαν, άλλοι δήλωσαν παρών, άλλοι υπερψήφισαν.
Τα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ενδοκυβερνητικές τριβές με τη ΝΔ αποτυπώθηκαν στις χθεσινές μαζικές ψηφοφορίες σε 14 άρθρα και 5 τροπολογίες που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις φορέων του δημοσίου. Συνολικά, καταγράφηκαν επτά (7) διαρροές από το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, οι Απ. Κακλαμάνης, Θ. Μωραίτης και Δ. Κρεμαστινός ψήφισαν «παρών» σε όλες τις υπουργικές τροπολογίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρακτική των υπουργών να καταθέτουν αιφνιδιαστικά τροπολογίες χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.
Οι δύο πρώτοι καταψήφισαν και το άρθρο 17 για την κατάργηση κάποιων νομικών προσώπων χωρίς μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους, μεταξύ αυτών και η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας στο Μεσολόγγι.
Επιπλέον, οι Γ. Ντόλιος, Μιχ. Κασσής, Ι. Κουτσούκος και Ι. Δριβελέγκας καταψήφισαν την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία – σύμφωνα με την αντιπολίτευση - διαγράφει πρόστιμα σε εταιρίες που εμπλέκονται σε τριγωνικές – ενδοομιλικές συναλλαγές.  
Μία διαρροή υπήρχε και από τη ΝΔ, αυτή του «γαλάζιου» αντάρτη στη μάχη για το Δήμο της Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη που ψήφισε «παρών» σε τροπολογία για τη διαδημοτική κινητικότητα.
Ωστόσο, τόσο τα άρθρα όσο και οι τροπολογίες «πέρασαν» με περιορισμένη πλειοψηφία καθώς απουσίαζε μεγάλος αριθμός βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 
Σημειώνεται, πως το ΠΑΣΟΚ νωρίτερα είχε «μπλοκάρει» τη ψήφιση του άρθρου 8 το οποίο προέβλεπε την κατάργηση του  Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρωπίνου Δυναμικού, υποχρεώνοντας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη σε άτακτη υποχώρηση, αποσύροντας τελικά την επίμαχη διάταξη.
Το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει για την κατάθεση ονομαστικής ψηφοφορίας, που θα οδηγούσε σε καταψήφιση της διάταξης.
Οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν κάμφθηκαν έτσι με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου αποσύρθηκε το επίμαχο άρθρο, καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία από τη στιγμή που δεν θα ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ
pontiki,gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: