Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κοσμος BBC: Νεα Δημοκρατια και ΠΑΣΟΚ καταρρεουν

Ως κόμματα που βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης παρουσιάζει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το BBC news. Όπως αναφέρει ο ανταπροκριτής του βρετανικού ειδησεογραφικού οργανισμού, Κρις Μόρις, τα δύο κόμματα, τα οποία σήμερα συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα και τα οποία, όπως υποστηρίζει είχαν χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, καταρρέουν.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος αναφέρεται στην πολιτική ρευστότητα που έχει προκαλέσει η οικονομική κατάρρευση, σημειώνοντας ότι οι δημοτικές εκλογές, αλλά και οι ευρωεκλογές θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, για τον οποίο αναφέρει ότι τίθεται κατά της λιτότητας και υπογραμμίζει ότι θα μπορούσε να κερδίσει αυτές τις εκλογές και συμπληρώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως αν κερδίσει θα απαιτήσει νέες εθνικές εκλογές.
Ο Κρις Μόρις εκτιμά ότι το Ποτάμι μπορεί να κάνει την έκπληξη στις επερχόμενες ευρωεκλογές και δεν παραλείπει να αναφερθεί στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες το φέρνουν τρίτο κόμμα. Εκτός αυτών όμως, πραγματοποιεί αναφορά και στη συζήτηση που διεξάγεται γύρω από το ποιος βρίσκεται πίσω από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και γύρω από την δημοσκοπική του άνοδο σημειώνοντας ότι μπορεί να πρόκειται απλώς για ένα πυροτέχνημα.
Το δημοσίευμα του BBC News συνεχίζεται με ειδική αναφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς.  Ο ανταποκριτής του BBC γράφει ότι η ακροδεξιά θα εκπροσωπηθεί στο ευρωκοινοβούλιο, με τη ναζιστική  Χρυσή Αυγή να κερδίζει έδρες.
Το ρεπορτάζ του Κρις Μόρις καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι αισιόδοξοι υποστηρίζουν πως η τραυματική εμπειρία των τελευταίων ετών θα γεννήσει τελικά ένα πιο καθαρό και πιο υπεύθυνο πολιτικό σύστημα. Αλλά θα είναι μια δύσκολη διαδρομή και αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν μια σημαντική δοκιμασία».
neaellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: