Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

Το video που ανέβασε το parapolitiki.com, μου το έστειλε η @SophiavsSophia και έχει τίτλο «Όταν ο Βενιζέλος αποθέωνε στη Βουλή το δημοψήφισμα Παπανδρέου».

Σήμερα ο Βενιζέλος αρνείται τον εαυτό του και λέει ότι «Το δημοψήφισμα με ερώτημα “ναι ή όχι στο ευρώ” δεν το ήθελε κανείς», λέει ότι «Αν γινόταν το δημοψήφισμα θα είχαν χαθεί οι καταθέσεις και θα είχε καταστραφεί η οικονομία», λέει ότι «Η χώρα δεν άντεχε δημοψήφισμα με ερώτημα το ευρώ», αναρωτιέται «Ήθελε κανείς το πρωί της επόμενης μέρας να καταρρεύσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα;» και αναρωτιέται ξανά.

Όχι, φυσικά και δε μου φαίνεται περίεργο ότι ο Βενιζέλος παραμένει αρχηγός κόμματος, ότι συμμετέχει στις ευρωεκλογές και ότι εκβιάζει για να πάρει ψήφους. Ούτε μου φαίνεται περίεργο ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα υπάρχει σήμερα εξαιτίας της στήριξης που της παρέχει ο Βενιζέλος και ο πρωθυπουργός θεωρεί τον εαυτό του αξιοπρεπή και σοβαρό. Ούτε μου φαίνεται περίεργο ότι όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ που φιλοξένησαν τη νέα θέση του Βενιζέλου για το δημοψήφισμα, δε θυμήθηκαν, δε σχολίασαν, ούτε ανέφεραν ότι ο Βενιζέλος διέψευσε τον εαυτό του. Στην Ελλάδα ζούμε.
Μου φαίνεται, όμως, περίεργο το γεγονός ότι ο Βενιζέλος σήμερα δίνει τον λόγο του ότι η κρίση τελείωσε, ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, ότι η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο, ότι το πλεόνασμα είναι πραγματικό, ότι η ανάπτυξη ξεκίνησε και όλα αυτά φαίνεται να τα πιστεύουν αρκετοί ψηφοφόροι. Γι’ αυτούς τους ψηφοφόρους ο λόγος του Βενιζέλου και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης που συμμετέχει, έχει κάποια αξία.
Και ναι, συνεχίζω να εκπλήσσομαι από το μέγεθος της βλακείας των ανθρώπων. Ναι, γουστάρει ψέματα αυτός ο κόσμος. Γουστάρει να τον εξαπατούν. Απολαμβάνει να τον κοροϊδεύουν. Δώσε πόνο στο λαό· τελικά τον γουστάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: