Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Ατελείωτη φρίκη στην Γάζα-Πάνω από 20 παιδιά σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς (photos+videos)

Σχεδόν τους 100 έφτασαν οι νεκροί στη Γάζα και άλλοι 670 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ασταμάτητες και ανηλεείς ισραηλινές επιδρομές, ενώ η Χαμάς απαντά, έχοντας εκτοξεύσει  μέχρι στιγμής περισσότερες από 500 ρουκέτες προς τα ισραηλινά εδάφη.
Δυστυχώς, τα περισσότερα από τα θύματα είναι απλοί πολίτες, ενώ μεγάλη είναι και η λίστα με τα ονόματα των παιδιών που έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τουλάχιστον 21 παιδιά, όλα κάτω από 16 ετών, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή στην εφημερίδα Al-Akhbar.Κι όλα αυτά την ώρα που αναμένεται χερσαία επέμβασης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, με τις ένοπλες δυνάμεις να έχουν καλέσει στα όπλα 30.000 εφέδρους, από το όριο των 40.000 που έχει επιτρέψει το υπουργικό συμβούλιο. Μιλώντας στο CNN, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε πως οι μονάδες του στρατού έχουν ήδη αναπτυχθεί στις θέσεις τους και είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.Στην φωτογραφία που ακολουθεί, ένα αγοράκι κλαίει στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο. Το παιδί φωτογραφήθηκε χθες, ενώ είχε δίπλα του την οικογένειά του που προσπάθησε να φύγει από τη Γάζα.

gaza7.jpg

Στο μεθοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο επικρατεί το αδιαχώρητο με χιλιάδες αμάχων ανθρώπων να κάνουν μία ύστατη προσπάθεια να διαφύγουν του κινδύνου και των ασταμάτητων βομβαρδισμών.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: