Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Δημήτρης Πιπεργιάς* Η Κυβέρνηση κατασκευάζει απειλές!!

Το μέγιστο φορτίο που θα απαιτηθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα είναι, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ (admie.gr, δεξιά στον πίνακα), 7.250 MW στις 10 το βράδυ. 
Διαβάζουμε επίσης ότι οι 13 θερμικές μονάδες της ΔΕΗ που έχουν βγει εκτός λόγω της απεργίας στερούν από το σύστημα περίπου 3.400 MW. Αυτό που δεν διαβάζουμε είναι ότι συνολικά η διαθέσιμη ισχύς του συστήματος των θερμικών μονάδων ξεπερνά τις 10.000 MW. Άρα μένουν 6.600 MW διαθέσιμα. Συν 1.400 MW από εισαγωγές, μας κάνουν 8.000 ΜW, δηλ. ήδη υπερκαλύπτονται οι ανάγκες, χωρίς να υπολογίζει κανείς φωτοβολταϊκά (για την ημέρα), και αιολικά (μέρα-νύχτα και με ισχυρούς ανέμους, ευτυχώς ή δυστυχώς) που δίνουν πάνω από 2.000 MW ισχύος επιπλέον (ή πάνω από 1.000 τη νύχτα). 
Από τη στιγμή λοιπόν που υπερκαλύπτονται οι ανάγκες του δικτύου, έχοντας κι έναν "αέρα" περίπου 25%, προς τι οι "πορτοκαλί συναγερμοί" και τα προγράμματα διακοπών ρεύματος;
Είναι προφανές ότι ο στόχος είναι διπλός: αφενός να τρομοκρατηθεί η κοινή γνώμη και αφετέρου να στηριχθεί η αγωγή της διοίκησης της ΔΕΗ κατά των κινητοποιήσεων. Δηλαδή, αφενός να απονομιμοποιηθεί η απεργία στα μάτια του κοινού και αφετέρου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική δια της δικαστικής οδού.
Κατασκευάζεται λοιπόν μια απειλή στην ουσία ανύπαρκτη η οποία, απ' τη μια θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, κι απ' την άλλη θα προσφερθεί στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και στα κανάλια ως κάτι "έγκυρο" και χειροπιαστό για να συνεχίσουν την εκστρατεία ηθικού πανικού γύρω από τους "ανάλγητους συνδικαλιστές", το "κατέβασμα του διακόπτη", το "μπλακ άουτ", την "απειλή για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία" και την "ανάγκη επιστράτευσης".
Δημήτρης Πιπεργιάς
Πρ.Βουλευτής και Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: