Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: "Συμφωνούμε με πρόταση ΚΚΕ για ΔΕΗ. Πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος και με τα άλλα κόμματα"

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Το μπαλάκι πίσω στον Περισσό πετάει ο Αλέξης Τσίπρας, που αποδέχεται να τεθεί υπό συζήτηση μεταξύ όλων των δυνάμεων, οι οποίες συμφωνούν με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε αυτό.
Ειδικότερα, σε ενημέρωση της Κουμουνδούρου, αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής των κομμάτων αντιπολίτευσης, Πάνο Καμμένο Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., Φώτη Κουβέλη Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ, Δημήτηρη Κουτσούμπα Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ και Πάρη Μουτσινά Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών.

Αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο νόμο για τη κατάτμηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφο 2 του Συντάγματος».
Αφού αναφέρεται ότι από τις συνομιλίες καταγράφηκε η αντίθεση όλων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ και η κατ΄ αρχήν η θετική τους στάση στη προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σημειώνεται πως:
«Ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά και στο σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σχετικά με αυτό ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση στη πρόταση του ΚΚΕ να συμπεριλαμβάνονται και προηγούμενοι νόμοι που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και ότι η κοινή πρόταση αποτελεί ευκαιρία προκειμένου να διερευνηθεί το πεδίο συμφωνίας για μια εναλλακτική εθνική στρατηγική στα θέματα ενέργειας».
«Ως εκ τούτου», πρότεινε «το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του, δεδομένου ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 44 απαιτεί τη συγκέντρωση 120 βουλευτών».
Στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε «τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί συνάντηση, στα πλαίσια της Βουλής, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων ώστε να συζητηθεί πιο συγκεκριμένα η συνέχεια της πρωτοβουλίας».

real.gr
anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια: