Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο Βενιζέλος αναγνωρίζει υπόγεια το Κόσοβο

Στην έμμεση αναγνώριση του Κοσόβου προχωρά ο Βενιζέλος. Οι προξενικές ελληνικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν ενημερωθεί πως μπορούν να δίνουν βίζες και άδειες παραμονής σε διαβατήρια που φέρνουν τα διακριτικά του Κοσόβου.

photo.jpg

Ως σήμερα η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει επισήμως το Κόσοβο ως Δημοκρατία ,αφού έχει όλα τα χαρακτηριστικά του "Ψευδοκράτους" (χαρακτηρισμό τον οποίο έχει δώσει η Ρωσία) και μπορεί να δημιουργήσει προηγούμενο για το Κυπριακό. Την ίδια στάση κρατά και η Κύπρος αλλά και άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Παρότι το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως δεν πρόκειται για αναγνώριση, ουσιαστικά πρόκειται για σιωπηλή αναγνώριση, ανάλογη με αυτή που χρησιμοποιείται στην υπόθεση των Σκοπίων από άλλα κράτη.
Στους λίγους μήνες που ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι στο υπουργείο Εξωτερικών, έχει ευθυγραμμιστεί στην εξωτερική πολιτική με πολιτικές στις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά κρατά κριτική στάση. Ήταν ο πρώτος που υπερασπίστηκε τους βομβαρδισμούς στη Συρία, όταν ο ίδιος ο Ομπάμα δήλωνε αναποφάσιστος. Με επίσκεψή του στο Κάιρο νομιμοποίησε το καθεστώς στην Αίγυπτο που προέκυψε από στρατιωτικό πραξικόπημα, ενώ με επίσκεψή του στο Κίεβο, που δεν σχετιζόταν με την Ευρωπαϊκή Προεδρία, νομιμοποίησε και το Ουκρανικό καθεστώς
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: