Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Στον Λάτση το Ελληνικό

Με έναν μόνον διεκδικητή, τη Lamda Development συμφερόντων Λάτση, το ΤΑΙΠΕΔ, προχωρά στο ξεπούλημα του «φιλέτου» του Ελληνικού, αφού την Πέμπτη, ενέκρινε την τεχνική προσφορά της εταιρίας κρίνοντας πως είναι «καταρχήν συμβατή»
Το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση προχωρούν για το ξεπούλημα του Ελληνικού, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των κατοίκων της περιοχής, αφού απομένει η αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, "μετά από εισήγηση των τεχνικών του συμβούλων, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι έκρινε την τεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό και η οποία είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης, και κατά συνέπεια γίνεται αποδεκτή.
Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.
Στη συνέχεια, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της οικονομικής προσφοράς για το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion").
Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς, σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014".
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: