Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Χαράτσι για όσους αγόρασαν το βιβλίο του Κουφοντίνα σκέφτεται η κυβέρνηση!

Νέο έκτακτο χαράτσι αυτή τη φορά αποκλειστικά για όσους συμπατριώτες μας έσπευσαν αυτές τις μέρες στα βιβλιοπωλεία και αγόρασαν το πολυσυζητημένο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις εκδόσεις Λιβάνη, εξετάζει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση.
Το βιβλίο του γνωστού καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη έχει σημειώσει ήδη πρωτοφανή εμπορική επιτυχία στην οποία βοήθησε σημαντικά και το μπαράζ αντιδράσεων που προκάλεσε η έκδοσή του. 
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης να επιβάλει χαράτσι στους αγοραστές του βιβλίου όπως υποστηρίζουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών γίνεται με σκοπό αφενός να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι δεν σεβάστηκαν τα θύματα της 17 Νοέμβρη και αγόρασαν το βιβλίο και αφετέρου να αυξηθούν και άλλο τα έσοδα του κράτους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους σχετικά με το θέμα:
«Οι χιλιάδες συμπολίτες μας που επιλέξανε να προβούνε στην απαράδεκτη για την δημοκρατία ενέργεια να αγοράσουν το επίμαχο βιβλίο του δολοφόνου της 17 Νοέμβρη θα κληθούνε τώρα να συμβάλουν στην διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος που υπενθυμίζουμε πως αποτελεί προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά»
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει εδώ και μέρες ζητήσει από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη που ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου και από όλα τα βιβλιοπωλεία που διαθέτουν προς πώληση το κουφοντίνειο ανάγνωσμα να ζητάνε υποχρεωτικά το ΑΦΜ των αγοραστών του βιβλίου με σκοπό να επιβληθεί το σχεδιαζόμενο χαράτσι σε όλους τους αγοραστές. Δεν αποκλείονται, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί για τον εντοπισμό όλων των αγοραστών, ακόμη και έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε ύποπτα σπίτια που οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι οι διαμένοντες έχουνε αγοράσει το βιβλίο του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουνε γίνει γνωστά, ελάχιστα είναι τα αποθέματα του βιβλίου που παραμένουν αυτή τη στιγμή στα ράφια των βιβλιοπωλείων και ύστερα από τα νέα αυτά δεδομένα οι πωλήσεις του βιβλίου θα σημειώσουνε μεγάλη κάμψη αφού πολλοί τώρα υπό την απειλή του χαρατσιού θα διστάσουν σίγουρα να το αγοράσουν.

Από την Σατιρική Εφημερίδα
komikotragiko.wordpress

via anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια: