Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πανηγυρισμοί επί πτωμάτων!

“ Πήρε πολλά από πολλούς. Και η δική του κυβέρνηση και οι προηγούμενες. Τώρα επιστρέφει ελάχιστα (μόλις μισό δισ. από τα 2,9 δισ. ευρώ του λεγόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος) και πανηγυρίζει! ”
Πήρε πολλά από πολλούς. Και η δική του κυβέρνηση και οι προηγούμενες. Τώρα επιστρέφει ελάχιστα (μόλις μισό δισ. από τα 2,9 δισ. ευρώ του λεγόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος) και πανηγυρίζει! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανήγγειλε και επίσημα τη λήξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, εν χορδαίς και τυμπάνοις. Πάνω στα πτώματα εκατομμυρίων Ελλήνων που η μνημονιακή πολιτική καταδίκασε σε εξαθλίωση... 
Ο Αντ. Σαμαράς ανακοίνωσε από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα διατεθεί ποσό 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα σε ένα εκατομμύριο Έλληνες με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στους ένστολους με μηνιαίους μισθούς κάτω των 1.500 ευρώ. Κάνοντας λόγο για "νέο ξεκίνημα", υποστήριξε ότι "οι θυσίες αποδίδουν". "Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από τον πολίτη" συνέχισε για να καταλήξει πανηγυρικά: "Τα φτερά μας δεν μας τα κολλάνε άλλοι στις πλάτες. Βγαίνουν από την ψυχή μας".


"Τελειώσαμε μία δύσκολη διαπραγμάτευση", δήλωσε νωρίτερα ο Γ. Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως τα σχετικά κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και σημείωσε πως αυτή η επιθεώρηση ήταν η δυσκολότερη μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 ανέρχεται στα 2,9 δισ. ευρώ. Από αυτό, ένα δισ. ευρώ θα δαπανηθεί στην αποπληρωμή του χρέους της χώρας (όπως προβλέπεται από τη δανειακή σύμβαση), ένα δισ. ευρώ στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, 350 εκατ. ευρώ θα καλύψουν τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων για το 2014, ενώ τα 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως κοινωνικό μέρισμα. Κατά τις ίδιες πηγές, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει εφάπαξ τον Μάιο με τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για την χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

Πηγή: avgi.gr

1 σχόλιο:

pluton είπε...

Για ποιο πλεόνασμα τώρα μιλάμε προεκλογικές ταχυδακτυλουργίες, ιδού τι ειπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη χτες.

Βόμβα Ρεν: Δημιουργική λογιστική το πλεόνασμα. Δεν θα γίνουν δεκτές χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης.