Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Με εξοπλισμό των ΕΛΠΕ το εκλογικό κέντρο υποψήφιας του Σγουρού

Είναι δυνατόν μια εταιρεία να εξοπλίζει τα γραφεία μιας από τις παρατάξεις που διεκδικούν την Περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες εκλογές; Τα βίντεο, που παρουσιάζει αποκλειστικά το Tvxs, δείχνουν ακριβώς αυτό: Ένα φορτηγό αδειάζει γραφεία και καρέκλες στο εκλογικό κέντρο υποψήφιας αντιπεριφερειάρχου του Γιάννη Σγουρού και ύστερα επιστρέφει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια στην Ελευσίνα. Από τους οικολόγους ακτιβιστές της περιοχής, τα ΕΛΠΕ κατηγορούνται ότι εξαγοράζουν συνειδήσεις και ντόπιους πολιτικούς ή δημοτικούς άρχοντες ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια σε συστηματικές παραβιάσεις της νομοθεσίας για το περιβάλλον. Το Tvxs μίλησε με τους εμπλεκόμενους στην εκρηκτική υπόθεση.

Την Πέμπτη 24 Απριλίου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ελευσίνα – δίπλα στην πιάτσα των ταξί – σταμάτησε ένα φορτηγό όχημα από το οποίο ξεφορτώθηκαν γραφεία και καρέκλες που τοποθετήθηκαν σε διπλανά γραφεία. Ανάμεσα στους εργάτες που ξεφόρτωναν, κάτοικοι της περιοχής διέκριναν έναν υπάλληλο των ΕΛ.ΠΕ. και τον ειδικό σύμβουλο της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχου Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική - μόνο με έργο», του Γιάννη Σγουρού, Σταυρούλας Δήμου.
Το φορτηγό ανήκει στην εταιρία WATT Α.Ε. η οποία είναι συμβεβλημένη με τα Ελληνικά Πετρέλαια προκειμένου να τελεί εργασίες βαρέως καθαρισμού στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων. Από την WATT A.E., δήλωσαν στο Tvxs, ότι η εταιρεία δεν πραγματοποιεί μεταφορές ή μετακομίσεις παρά μόνο διαχείριση απορριμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι κάτοικοι ακολούθησαν το φορτηγό το οποίο επέστρεψε στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. Την διαδρομή την κατέγραψαν σε βίντεο, που παρατίθεται αμοντάριστο:


Λίγες ημέρες αργότερα, στο σημείο όπου ξεφορτώθηκαν τα γραφεία άνοιξε το εκλογικό κέντρο της κας Δήμου, που θα κάνει τα επίσημα εγκαίνιά του, σήμερα, Πέμπτη.


Από τα βίντεο προκύπτει σαφώς ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια έδωσαν εξοπλισμό ενισχύοντας τον προεκλογικό αγώνα της κας Δήμου. Η νομοθεσία για τις εκλογές απαγορεύει στην κυρία Δήμου να δεχθεί ανάλογες δωρεές, τις οποίες θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.
Από την παράταξη Σγουρού, μετέφεραν στο Tvxs την άποψη της Σταυρούλας Δήμου, που υποστήριξε πως τα γραφεία αυτά της ανήκουν και ότι είχε χρησιμοποιήσει τα ίδια και στην προηγούμενη αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση. «Τα ΕΛ.ΠΕ. δεν έχουν καμία σχέση», προσθέτει η πλευρά Σγουρού.
Όμως τα ΕΛ.ΠΕ., επιβεβαιώνουν ότι ο εξοπλισμός έφυγε από το διυλιστήριο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα γραφεία και τα υπόλοιπα έπιπλα (καρέκλες κλπ) πράγματι είχε παραγγείλλει κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική προεκλογική περίοδο η Στ. Δήμου από έναν ξυλουργό, ο οποίος τύχαινε να έχει αναθέσεις έργων και από τα διυλιστήρια. Μετά την εκλογή της, η Σταυρούλα Δήμου επέστρεψε τα έπιπλα στον ξυλουργό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο. Λίγο καιρό αργότερα, εκείνος έκλεισε την επιχείρησή του και συνέχισε να συνεργάζεται τα διυλιστήρια, τα οποία αγόρασαν όλα τα έπιπλα που είχε.
Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης εβδομάδας, προσθέτει η εκπρόσωπος της εταιρείας στο Tvxs, η υποψήφια απευθύνθηκε στον ξυλουργό, που δουλεύει ακόμη με τα ΕΛ.ΠΕ., και του ζήτησε να δανειστεί μερικά γραφεία και καρέκλες για 15 μέρες.
Σύμφωνα με τα Ελληνικά Πετρέλαια, «ο ξυλουργός χωρίς να ενημερώσει ποιός ζήτησε τα έπιπλα ρώτησε εάν μπορεί να πάρει μερικά "να τα δανείσει σε κάποιον που τα έχει ανάγκη για μερικές ημέρες". Του απάντησαν πως "ας πάρει, αφού κάθονται, αρκεί να τα γυρίσει πίσω". Κατόπιν, εκείνος ζήτησε να δανειστεί και ένα φορτηγάκι για την μεταφορά. Η WATT ΑΕ λόγω της συνεργασίας διατηρεί σταθμό οχημάτων εντός των διυλιστηρίων, και έτσι πήρε το όχημα». 
Για την ιστορία, σημειώνεται ότι η WATT ΑΕ μέχρι το 2012 ήταν θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, που είναι μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ - συμφερόντων Μπόμπολα. 
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: