Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ...Ανακοίνωση για τις επερχόμενες εκλογές

«…Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου. Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτειά στην Ευρώπη, στην Αυστραλία , στον Καναδά.  Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί….»   
Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη 1974

Στη συγκυρία της διακυβέρνησης με περιορισμό της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, της αντιλαϊκής επίθεσης και της νεοφιλελεύθερης μονομέρειας, θεωρούμε αναγκαία την έκφραση της άλλης άποψης, της άλλης πολιτικής, της άλλης προοπτικής.

Τα αιτήματα των λαϊκών τάξεων για καλές δουλειές, αξιοπρεπείς αμοιβές και ισχυρό κοινωνικό κράτος είναι απαραίτητο να έχουν την αντιστοίχισή τους και στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.
Όπως λέει ο κ. Πρωθυπουργός αν οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν συμμερίζονται τις επιλογές της κυβέρνησης, θα είναι απλώς τοπικοί υπουργοί του. Όμως η χώρα έχει υπερπληθώρα υπουργών που συμμερίζονται τις επιλογές του και εφαρμόζουν το Μνημόνιο απαρέγκλιτα. Δεν χρειάζεται κι άλλους.
Σήμερα είναι επίκαιρος όσο ποτέ ο περιγραφόμενος στη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη «βασικός κυριαρχικός στόχος , η δημιουργία μιας πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού».
Οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν πρέπει να είναι φορείς της κοινωνίας που ασφυκτιά, της οικονομίας που μαραζώνει, των λαϊκών δυνάμεων που αγωνίζονται, των νέων που αναζητούν προοπτική.
Οι πολίτες που συνδέονται ιστορικά και ιδεολογικά με τη δημοκρατική παράταξη, ιδιαίτερα που αναφέρονται στον δημοκρατικό σοσιαλισμό, έχουν υποχρέωση απέναντι στις αρχές τους να αντιδράσουν. Ν’ απλώσουν το χέρι σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από την τοποθέτησή τους για να εκφραστεί ένα ισχυρό μήνυμα για Εθνική Δημοκρατική Αλλαγή στις επερχόμενες εκλογές.
Ο κύκλος των φίλων του περιοδικού Νέος Αγωνιστής δηλώνει παρών σ’ αυτήν την προσπάθεια. Δεν αποχωρούμε από το ΠΑΣΟΚ. Αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο των ιδρυτικών αρχών του. Καλούμε όσες και όσους διστάζουν ή αναδιπλώνονται στην ιδιώτευση, όσες και όσους αδυνατούν να υπερβούν τις ιστορικά διαμορφωμένες περιχαρακώσεις, να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στον εαυτό τους, τον λαό, την πατρίδα, την ιστορία.
Να ορίσουν ποιό είναι το όριό τους. Σε τι επιτέλους θα πουν όχι. Να αγωνιστούν αν όχι εναντίον του μνημονίου (που είναι το σωστό) τουλάχιστον εναντίον των συνεπειών του, που με ακέραιο τρόπο προωθούνται από την κυβέρνηση. 
Να υπερασπίσουν τη δημόσια περιουσία από το ξεπούλημα, τα δημόσια αγαθά, τις εργασιακές σχέσεις, το κοινωνικό κράτος που απέμεινε. Να προστατέψουν και να αποκαταστήσουν το αττικό περιβάλλον, που το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης καταστρέφει.

Στον αγώνα και την αγωνία του λαού και της νεολαίας πρέπει να δοθεί δημοκρατική διέξοδος. Η αντιθεσμική έκρηξη που ορισμένοι αφελείς ή πονηροί εύχονται, απλώς θα φέρει μεγαλύτερο αυταρχισμό μέσα στη χώρα και θα υπονομεύσει τη διεθνή θέση και τα εθνικά συμφέροντα.

Γι αυτούς τους λόγους, το περιοδικό Νέος Αγωνιστής, υποστηρίζει το ανεξάρτητο δημοκρατικό - κοινωνικό ψηφοδέλτιο στην περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο, καλεί όλους τους φίλους και συντρόφους να μετάσχουν στον σχετικό διάλογο και στον αγώνα.

Δεν πρόκειται απλώς για την επιλογή ενός προσώπου. Το ζήτημα δεν είναι η συσπείρωση της παραδοσιακής αριστεράς στο περιθώριο της πολιτικής, ούτε η εσωκομματικού τύπου διαμαρτυρία μερίδας μελών του ΠΑΣΟΚ.
Η συνάντηση των σοσιαλιστών με την παραδοσιακή, ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά δίνει μια νέα προοπτική, εμφανίζει μια λαϊκή δυναμική.  
Αυτό πιστεύουμε γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Για την ανάκτηση της ελπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: