Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πώς να δικαιολογήσεις....νεοφιλελεύθερες πολιτικές?!!!

Πώς να δικαιολογήσεις στον συνταξιούχο των 524 ευρώ ότι αυτός έπρεπε να υποστεί μείωση του ισχνού εισοδήματός του σε 294 ευρώ όταν ακόμη και σήμερα αναζητούνται οι έχοντες που φοροδιαφεύγουν συστηματικά.
Πώς να εξηγήσεις στον εργαζόμενο ότι η μείωση του εισοδήματος του ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την τραγική οικονομική κατάσταση. Μα εσείς σου λέει αφήσατε για 9 μήνες ακέφαλα τα Δημόσια Νοσοκομεία παρατείνοντας τη ζωή σε αυτούς που πρωταγωνίστησαν στο πάρτι της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας!
Τι να πεις στο δημόσιο υπάλληλο; Ότι σου κόψαμε τρείς περίπου μισθούς, αδιαφορώντας για τις ανάγκες σου, τις υποχρεώσεις σου, τις δυσκολίες της καθημερινότητας γιατί μας «διέταξαν» οι ξένοι οικονομικοί επιτηρητές, όταν για τα έσοδα χρειάστηκαν τουλάχιστον 11 μήνες να γίνουν στοιχειώδεις αλλαγές στις διευθύνσεις των ΔΟΥ, που ακόμα ψάχνουν για να βρούνε τι θα εισπράξουνε;
Τι να πεις στον επιχειρηματία, στον έμπορο, στον βιοτέχνη, στον μικρομεσαίο που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα; Ότι η αύξηση του ΦΠΑ ( που ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ…) συρρικνώνει την κίνηση, ότι οι αυξήσεις περιορίζουν την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών, ότι η αδυναμία του κράτους να τους στηρίξει ουσιαστικά, τους οδηγεί σε σίγουρα λουκέτα;
Τι να ψιθυρίσεις στις νέες και τους νέους όταν τα ποσοστά ανεργίας και ανασφάλειας εκτινάσσονται σε δυσθεώρητα ύψη; Να νοιώσουμε περήφανοι όταν στους νέους κυριαρχεί η εντύπωση ότι η χώρα τους  δεν μπορεί να τους διασφαλίσει το μέλλον τους; Που τους οδηγεί σε μια νέα μορφή μετανάστευσης;
Και σε όλους αυτούς θα πούμε αύριο ότι, αυξάνουμε και το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από 11 σε 23% για να τους δώσουμε τη χαριστική βολή;αυτές τις πολιτικές
Τι μπορούμε να πούμε στους ψηφοφόρους μας που προεκλογικά τους υποσχεθήκαμε τα τρία ΔΕΝ για το ασφαλιστικό και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με αύξηση ορίων ηλικίας,   με μείωση συντάξεων, με την κατάργηση των βασικών ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων;
Η πολιτική του Μνημονίου πρέπει να αλλάξει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και οι νεοφιλελεύθεροι μαθητευόμενοι μάγοι του οικονομικού επιτελείου να απομακρυνθούν.
Είναι αναποτελεσματική αφού μας οδήγησε στον στάσιμο-πληθωρισμό που σκοτώνει κάθε μέρα την πραγματική οικονομία και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ταπεινωτική πτώχευση ή σε επαναδιαπραγμάτευση με τους δυσμενείς όρους υποτέλειας που θα επιβληθούν από τους δανειστές μας.
Και είναι καταδικασμένη στη συνείδηση των πολιτών γιατί τους οδηγεί μέσα από ένα φαύλο κύκλο νέων μέτρων σε παραπέρα συρρίκνωση του εισοδήματος που τους απέμεινε, στην εργασιακή, κοινωνική και οικονομική ανασφάλεια και απόγνωση.
Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας και ασφυκτιούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επιβάλλουν τα κυβερνητικά ασφαλιστικά και οικονομικά μέτρα, η κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ συνεχίζει ανένδοτη τον ανάλγητο δρόμο του μνημονίου.
Όλα δείχνουν ότι οι νεοφιλελεύθεροι αρμόδιοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα.
Προσπαθούν να αλλάξουν την Ελλάδα, επαναφέροντάς την σε μια σκοτεινή περίοδο με μόνιμη φτώχεια, ανύπαρκτη κοινωνική προστασία και ανάπτυξη μόνο για λίγους και εκλεκτούς των Διεθνών Τραπεζιτών.
Αυτό δεν είναι μόνο έξω από την ιδεολογία μας.
Είναι αντίθετο με το εθνικό συμφέρον.
Απαξιώνουμε τα πιστεύω μας, την ιδεολογία μας. Απαξιώνουμε την ιστορία μας και φυλακιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στις λάθος επιλογές μας.

Απόσπασμα από την ομιλια Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στο Ε.Σ. 05/09/10

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Απόλυτη ταύτιση...Αυτά πιστεύει η λαϊκή βάση του Κινήματός μας,όλοι αυτοί που στήριξαν τον αείμνηστο Ανδρέα όταν τον έσυραν στο Ειδικό Δικαστήριο η επάρατος Δεξιά και κάποια ρετάλια της Αριστεράς!Που ήταν τότε όλοι αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι πειρατές του ΠΑΣΟΚ που το μόνο που κάνουν είναι να εξαθλιώσουν τους μη έχοντες και τους μικρομεσαίους,αποκηρύσσοντας την 3η Σεπτέμβρη;;;