Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΘΩΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ....

Από τη Γεωργία Γεννιά

Χρώματα ήθη και αξίες...
Πράσινο κόκκινο μπλε και άσπρο σε όλες τους τις αποχρώσεις....και όμως περισσότερο από όλα με ενοχλεί το άσπρο που στις εκλογές δεν μπορεί παρά να συμβολίζει τη νοθευμένη πολιτική σκέψη ή τη σκοπιμότητα που απορρέει από την ψηφοθηρία και την ανάγκη να επιβιώσω ξεγελώντας ψυχές κοροϊδεύοντας φίλους και συντρόφους φροντίζοντας απλά να ικανοποιήσω την δική μου προσωπική μισαλλοδοξία και αυταρέσκεια. Αυτές οι εκλογές δεν μπορεί να συμβολίζονται με τα άσπρο...είναι το μόνο χρώμα που δεν της ταιριάζει. Η μετριοπάθεια και η απολιτικοποίηση είναι τα χαρακτηριστικά που κάποιο επιθυμούν και επιδιώκουν να της δώσουν. 
Σε μια εποχή που η Κυβέρνηση ξέρει καλά να παίζει το παιχνίδι του «στρέφω» τον ιδιωτικό υπάλληλο εναντίον του δημοσίου του αγρότη εναντίον του καταναλωτή του ναυτεργάτη εναντίον του τουρίστα και γενικά λίγων εναντίον λίγων, η ανάγκη για αντίσταση με χρώμα κόκκινο είναι επιτακτική. 
Το κόκκινο όμως προσπαθούν να το ξεθωριάσουν αφού το ίδιο έκαναν αρχικά με το πράσινο. Οι περιφερειακές εκλογές αποτελούν βαρόμετρο των εξελίξεων. Και όσοι αποφασίσαμε να δώσουμε τη μάχη μέσα από το ψηφοδέλτιο του Αλέξη Μητρόπουλου το κάναμε χωρίς διαπραγμάτευση εξασφάλισης θέσεων εργασίας ή ηγετικών ρόλων. 
Δεν μπορούσαμε να υπερασπιστούμε την Πολιτική του νέου ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί δεν την πιστεύαμε. Είμαστε η Γενιά που συγκρούστηκε με τον «ψευτοεκσυγχρονισμό» , που θωράκισε την αυτονομία της Νεολαίας του Κινήματος που φώναζε πως ο εκσυγχρονισμός δεν μπορεί να αναχθεί σε ιδεολογία , τότε που οι συνειδήσεις ξεπωλούνταν και οι αρχές ισοπεδώνονταν. Σήμερα δικαιωθήκαμε με όλα αυτά που έρχονται στο φως αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις και να δώσουμε άλλοθι σε νέες αντικοινωνικές πολιτικές.
Το μόνο ψηφοδέλτιο που ενδιαφέρεται για την επόμενη μέρα των εκλογών είναι το ψηφοδέλτιο «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» με επικεφαλή τον Αλέξη Μητρόπουλο.
Η συνάντηση του σοσιαλιστικού χώρου με τις υγιείς δυνάμεις της Αριστεράς έγινε γιατί οι καιροί αυτό μας πρόσταξαν να κάνουμε. 
Γιατί πραγματικά κύριε Παπανδρέου είναι «πρώτα ο Πολίτης» και όχι οι αριθμοί. 
Γιατί πραγματικά η Αριστερά μπορεί και πρέπει να δίνει λύσεις σε οποιαδήποτε οικονομική κρίση και να μην αναιρείται ως ανίκανη και ξεπερασμένη . 
Γιατί πραγματικά αργήσατε ή δεν θέλατε να αντιδράσετε. 
Γιατί πραγματικά η ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα.  
Γιατί πραγματικά καταφέρατε το διαχωρισμό Κυβέρνησης και Κινήματος , μόνο που οι αρχές του Κινήματος καθοδηγούν την Κυβέρνηση και δεν είχατε το δικαίωμα να διασύρεται το Κίνημα και τους αγώνες μας από τις επιλογές της Κυβέρνησης.
Ο «λευκός» σύντροφος Δημαράς την επομένη των εκλογών θα «κατέβει» από το «Άρμα»...όπως ακριβώς κατέβηκε και στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου και παρακαλούσε να του δοθεί το «χρίσμα» από τον πάτερ Φαμίλια...αλλά δεν του δόθηκε. 
Και τότε αποφάσισε να γίνει καβαλάρης. Όμως το πολιτικό συνοθύλευμα που επικρατεί στο ψηφοδέλτιο του αποδεικνύει περίτρανα την έλλειψη προγράμματος και σχεδιασμού , την έλλειψη οράματος και διάθεσης για πραγματικό Αγώνα!!!
Εμείς επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο , αυτόν που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και ξεκάθαρα.Δεν κρυβόμαστε αλλά αντιδρούμε και αγωνιζόμαστε ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΘΩΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: