Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μάγδα Φύσσα: ο γιος μου δίδαξε τον κόσμο να μη φοβάται

Για τη δολοφονία του γιου της και τον χρόνο που πάγωσε από εκείνη τη βραδιά, μιλάει η μητέρα του Παύλου Φύσσα σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής».
“Ποτέ στη ζωή μου δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έχανα έτσι τον Παύλο. Πίστευα ότι αυτό είχε τελειώσει. Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα του το έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το ίδιο του το εγγόνι από τους φασίστες που εκείνος πολέμησε σαν φαντάρος. Ο παππούς του Παύλου πολέμησε τους φασίστες και εκείνοι έφτασαν να δολοφονήσουν το εγγόνι του.»
Η Μάγδα Φύσσα μιλάει για τον φόβο των περιοίκων, που ήταν δίπλα και δεν βοήθησαν τον Παύλο, και αυτών που έβλεπαν από τα μπαλκόνια. Αυτό που δίδαξε ο Παύλος, λέει η μητέρα του είναι να νικήσουν τον φόβο:
“Έφυγε για να πάει να δει μπάλα και δεν γύρισε! Είναι τρελό, είναι τρελό. και ο κόσμος να κοιτάει από τα μπαλκόνια του και να φοβάται να κατέβει. Tουλάχιστον ο κόσμος να μην φοβάται πια… Αν μη τι άλλο, αυτό τους δίδαξε. Να νικήσουν τον φόβο”.

Η μητέρα του Παύλου ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του παιδιού της και των ηθικών αυτουργών, όμως δικαίωση για εκείνη θα ήταν να γύριζε πίσω ο Παύλος. “Ποια δικαίωση λοιπόν; Μας φάγανε το παιδί. Καλύτερα να σκοτώνανε και εμάς, να μας τελειώνανε. Υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που έγινε; Η κτηνωδία στο μεγαλείο της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: