Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Να φύγει ο Άδωνις και να μας αφήσει τα λεφτά του

Ανανδρανιστάκης Γιώργος
«Με το που θα πέσει η κυβέρνηση, θα πάρω αμέσως τα λεφτά μου από την τράπεζα!»,βροντοφώναξε από το πρωινό του Μega ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Καλά, μιλάτε σοβαρά, κύριεΓεωργιάδη;» εξανέστη ο Καμπουράκης. «Γιατί, Δημήτρη, εσύ δεν θα τα πάρεις τα λεφτά σου από την τράπεζα, άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ;» «Όχι, δεν θα τα πάρω!» απάντησε ο Καμπουράκης και τότε ο Άδωνις είπε την κορυφαία ατάκα: «Εγώ θα τα πάρω. Σιγά μην τα αφήσω να μου τα φάει ο Βαρεμένος». Αναφερόταν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο που καθόταν δίπλα του μασουλώντας κάτι καβουρντισμένα δίευρα.
Κι αν τα πάρει τα λεφτά του ο Αδωνάκος, πού θα τα πάει; Θα τα βάλει στο σεντούκι, στο στρώμα, στον κόρφο του ή θα τα στείλει στην Ελβετία να κάνουν παρέα με τα λεφτά του Τράγκα, του Αναστασιάδη και των λοιπών υπερπατριωτών; Κι αν βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό, θα τα ακολουθήσει κι εκείνος ή θα μας μείνει αμανάτι, άφραγκος και ξεζουμισμένος;
Το ιδανικό θα ήταν να μείνουν τα λεφτά και να φύγει ο Άδωνις, τούτο όμως είναι αδύνατον να συμβεί. Είναι αδύνατον να αποχωριστεί ο εκπρόσωπος τα λεφτουδάκια που έχει βγάλει με τόσα ξενύχτια, τόσα βιβλία, τόσες κραυγές, τόση κοροϊδία των ανοήτων. Αυτά δεν είναι λεφτά, είναι η «Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» με τον Νίκο Ξανθόπουλο. Έχουν και ιδρώτα Εβραίων τα λεφτά του Άδωνι, από το ναζιστικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη που μοσχοπουλούσε για χρόνια. Έχουν και ιδρώτα τηλεθεατών, αυτούς που ανέβαζε η σύζυγός του Ευγενία στο σκαμπό και τους ρωτούσε αν έχουν κάνει σεξ με τον μπατζανάκη τους.

Μοιάζει με σόου τηλεμαϊντανών κι όμως είναι σχέδιο αδίστακτων ανθρώπων. Το έβαλε σε ενέργεια ο Σαμαράς από το καφενείο της Βουλής, το συνεχίζουν οι σμπίροι του, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες. Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων, αν έρθει στην εξουσία ο αντίπαλος, να βρει στάχτη και μπούρμπερη, να πνιγεί στην στάχτη και στην μπούρμπερη. Σαν τους αρχαίους Αθηναίους που έσπειραν με αλάτι τους αγρούς των άτακτων Μηλίων, για να μη φυτρώνει ούτε ραδίκι, μέχρι να ψοφήσουν από την πείνα. Τα ξέρει αυτά ο Άδωνις.

Από την αρμόδια Τράπεζα της Ελλάδος δεν περιμένω τίποτα, διόρισαν εκεί το δικό τους παιδί και το δικό τους παιδί καλύπτει τις πομπές τους. Αντιθέτως, περιμένω με αδημονία τα οικονομικά δελτία των ιδιωτικών τραπεζών, αυτές τις μπροσούρες που στις εκλογές του 2012 έγραφαν φόρα παρτίδα ότι πρέπει να βγει η Ν.Δ. για να σωθεί η οικονομία. Περιμένω να βγουν τώρα οι τράπεζες και να πουν ότι ο Σαμαράς και οι σφουγγοκωλάριοί του βάζουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα και ότι πρέπει να πάρουν πίσω τις απειλές τους, γιατί δεν θα μείνει, όντως, ούτε ευρώ στα ταμεία.

Αν δεν τα πουν αυτά οι τράπεζες, είναι εξίσου ένοχες με τον Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: