Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

«Κατ' εντολή Βούλτεψη» το μαύρο στον Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ

«Kατ’ εντολήν της Σoφίας Βούλτεψη» δεν μεταδόθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΤ, Ανδρέα Ζούλα.
Συγκεκριμένα, σε επιστολή του που αποκαλύπτει η εφημερίδα το «Παρόν», υποστηρίζει πως ο Β. Θωμόπουλος, στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τα κόμματα για την επιλογή μετάδοσης της συνέντευξης Τύπου ή της ομιλίας λειτούργησε κατ' εντολή της κυβερνητικής εκπροσώπου.
Η επιστολή του Α. Ζούλα, απευθυνόταν προς τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου Θόδωρο Φορτσάκη, περιλαμβάνει και άλλα περιστατικά πιέσεων από πλευράς Βούλτεψη.
Αναλυτικότερα, αναφέρει πως οι παρεμβάσεις στη ΝΕΡΙΤ δεν ξεκίνησαν τώρα, αλλά γίνονταν από την εποχή που αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής και διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Προκοπάκης. Ο Α. Ζούλας κάνει πρόταση για επαναφορά του Αντ. Μακρυδημήτρη και του Ρ. Μορώνη στις θέσεις τους στη διοίκηση, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων μέτρων για να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη η ΝΕΡΙΤ. Επιπλέον, δέχεται τις προτάσεις του Ρ. Μορώνη για έξοδο της ΝΕΡΙΤ από το καθεστώς των ΔΕΚΟ και διακοπή της υφαρπαγής μέρους του ανταποδοτικού τέλους των 3 ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.
Το Εποπτικό Συμβούλιο, η θητεία του οποίου λήγει το προσεχές διάστημα, συνεδριάζει σήμερα κι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της επιστολής όπως δημοσιεύθηκαν στις Τυπολογίες:

«Όπως προέκυψε από τον διάλογο που είχα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΣ την περασμένη Παρασκευή με τον Γεν. Δ/ντή Προγράμματος κ. Β. Θωμόπουλο, το εν λόγω στέλεχος της ΝΕΡΙΤ στην κυριολεξία παγίδεψε τους κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη. Διότι, χωρίς να τους έχει ενημερώσει, άρχισε συνεννοήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση, καθώς και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη ζωντανή κάλυψη, στη βάση της αρχής της ίσης μεταχείρισης, όπως μας είπε. Τη ρύθμιση αυτή δέχθηκαν, κατά τα λεχθέντα του, όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ. (…)

Εδώ δεν έχουμε “ίση μεταχείριση” αλλά μεταχείριση την οποία μεθόδευσε ο κ. Θωμόπουλος με εντολή της κυρίας Βούλτεψη, η οποία θεώρησε ότι έτσι εξυπηρετούνται τα κυβερνητικά συμφέροντα».


«Είπε ψέματα ότι δεν έχει τεχνολογικό εξοπλισμό η ΝΕΡΙΤ»!


«Ο κ. Θωμόπουλος μας είπε επίσης ότι η αλλαγή της πάγιας αρχής “ζωντανή κάλυψη κεντρικής ομιλίας και συνέντευξης” έγινε λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων της ΝΕΡΙΤ σε τεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό. Και ότι το αυτό είχε γίνει και πέρυσι με την κάλυψη που έκανε η Δημόσια Τηλεόραση. Το ότι η ΝΕΡΙΤ στερείται μέσων είναι ανακριβέστατο, καθ’ όσον ο κ. Μακρυδημήτρης εζήτησε και επήρε από το Αρχείο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ΔΤ και πέρυσι ακόμη κατέγραψε πλήρως όλες τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ, ασχέτως αν τις μετέδωσε ή όχι “ζωντανά”. Άρα λήψη μπορούσε, κατά μείζονα λόγο, να κάνει η ΝΕΡΙΤ. Αλλά και “ζωντανή μετάδοση” μπορούσε να κάνει, όπως αποδεικνύεται από τη θηριώδη, για να μην τη χαρακτηρίσω αλλιώς, ζωντανή μετάδοση (2,5 ώρες επί δύο ημέρες) της αφιερωμένης στη μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη εκδήλωσης του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης. Το κυριολεκτικά πρωτοφανές και απαράδεκτο αυτό γεγονός (8 και 9 Αυγούστου) κατέστη δυνατό με συντονισμένη δράση της κυρίας Βούλτεψη (η οποία επικαλέσθηκε μέχρι και “επιθυμία του πρωθυπουργού”) και του κ. Θωμόπουλου, παρά την έντονη αντίδραση των κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη».

«Ο Προκοπάκης οργάνωνε τη ΝΕΡΙΤ σε απόλυτη συμφωνία με τον Καψή»
«(…) Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω πως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων επελέγη ως πρώτος διευθύνων σύμβουλος ο κ. Προκοπάκης, παρά το γεγονός ότι το Εποπτικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του υπογράφοντος, είχε αρχικά απορρίψει την υποψηφιότητά του. Ο μετά την αποχώρησή μου από τη συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου 2013, και κατά πλειοψηφία των παρόντων, επιλεγείς κ. Προκοπάκης εννοούσε να διοικεί και να “οργανώνει” τη ΝΕΡΙΤ σε απόλυτη συμφωνία με τον τότε αρμόδιο υφυπουργό για τη ΝΕΡΙΤ, κατά τρόπο τελείως εξωθεσμικό, αγνοώντας ρητές υποχρεώσεις του και στην ουσία παραβιάζοντας συνεχώς τον νόμο που κλήθηκε να εφαρμόσει. (…) Σε κάθε περίπτωση όμως στις 6-5-2014 δεν υπήρχε ούτε εισήγηση για το Στρατηγικό Σχέδιο, ούτε Επιχειρησιακό Σχέδιο, ούτε εισηγήσεις για τη λειτουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, που όφειλε ο κ. Προκοπάκης να έχει υποβάλει στο ΕΣ».


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: