Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

«320 από τους 325 Δήμους έχουν "πει" ΟΧΙ στην αξιολόγηση»

Για προσπάθεια διαχείρισης «της απόρριψης της πολιτικής των απολύσεων στο Δημόσιο, μέσω της συγκριτικής αξιολόγησης και του προσχηματικού επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια» - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωσή της - εκ μέρους του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., επισημαίνοντας, παράλληλα, πως μόνο σε δύο Δήμους - Ρέθυμνο και Ασπρόπυργο - έχει επιτραπεί η είσοδος των αρμόδιων ελεγκτών και πως στο σύνολο, 320 από τους 325 Δήμους έχουν απορρίψει την αξιολόγηση.
«Ο κ. Μητσοτάκης - ο καλύτερος "υπάλληλος" της Τρόικας - πιστεύει πως με την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς δηλώσεις θα προκαλέσει ρήγμα στους εργαζόμενους και στους Αιρετούς, που αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο μαζικών απολύσεων εργαζομένων από το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ότι πέντε (5) από τους δέκα (10) Δήμους που δεν επιτρέπουν τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια έχουν υπαναχωρήσει. Κάτι απολύτως ψευδές, αφού μόνο σε δύο Δήμους (Ρεθύμνου και Ασπροπύργου) έχει επιτραπεί στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές η πρόσβαση στους φακέλους των υπαλλήλων.
Οι υπόλοιποι τρεις (από τους πέντε Δήμους) που υπονοεί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι προφανώς διακαής πόθος του. Δεν εξηγείται διαφορετικά από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται από τους εργαζόμενους στους Δήμους η είσοδος στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά στο γεγονός ότι, από τους 325 Δήμους οι 320 έχουν απορρίψει τη "συγκριτική αξιολόγηση" που προωθεί προκειμένου να δημιουργήσει "δεξαμενές" εργαζομένων προς απόλυση» τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία και συμπληρώνει:

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντά στον κ. Μητσοτάκη ότι οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά με την επιστράτευση και της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να περάσει. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να γίνουν "πρόβατα επί σφαγή" επειδή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να πάρει "άριστα" από τους τοκογλύφους-δανειστές τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί. Ο δε πανικός του είναι κακός σύμβουλος.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε απεργία-αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα και εργασίες, που σχετίζονται με την διαδικασία της "συγκριτικής αξιολόγησης" και του προσχηματικού επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια. Δεν πρόκειται να συναινέσουν σε ένα έγκλημα που στόχο έχει τους ίδιους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: