Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς εναντίον Σαμαρά: Το ντέρμπι του διπολισμού!

Χρήστος Γιαννούλης
Διπολικός δεν ξέρω αν είναι, αλλά σίγουρα είναι διχασμένος. Παλεύει συνεχώς ο παλιός καλός εαυτός του, με τον νέο που πρέπει να υποδυθεί ενώπιον των πραγματικών πολιτικών του προϊσταμένων.
Με εμφανή την αγωνία να πείσει ότι είναι ο καλός μαθητής πλέον και μεταμελημένος από τις νεανικές αμαρτίες της ανυπακοής του 2011 και του πρώτου εξαμήνου του 2012, ευχαρίστησε δύο φορές την Γερμανίδα Καγκελάριο. Ταυτόχρονα όμως και όσο διαρκούσε το μαρτύριο της υποβολής διαπιστευτηρίων καλής συμπεριφοράς και υπακοής στο ανθρωποκτόνο φάρμακο της αδιέξοδης,γερμανικών συμφερόντων, λιτότητας, είπε και μία αλήθεια. Μεγάλη αλήθεια, που όμως ισχυροποιεί όσο δεν μπορεί να φανταστεί ο Φίλος του Μπαλτάκου την πολιτική φιλοσοφία της αντιπολίτευσης.
Είπε λοιπόν ο κύριος Σαμαράς ότι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να είχαμε κάνει από μόνοι μας χωρίς την υπόδειξη κανενός. Και έχει απόλυτο δίκιο. Ποιες όμως μεταρρυθμίσεις; Αυτό πάντα ξεχνάει ή παραλείπει εσκεμμένα να απαντήσει.
Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ και συμπρωθυπουργέ του ΠΑΣΟΚ:
  • Έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να σταματήσετε το πλιάτσικο των δημοσίων εσόδων από τα παρασιτικά συμφέροντα, μικρών ή μεγαλύτερης εμβέλειας προμηθευτών.
  • Έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να προστατεύσετε την δημόσια διοίκηση, τους πολίτες και τα δημόσια έσοδα, με ένα αποδοτικό, λειτουργικό και σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης.
  • Έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια, τα ελληνικά δικαστήρια να αποδίδουν δικαιοσύνη σε ωφέλιμο χρόνο και ο δικαστικός έλεγχος να αποδίδει στο σωστό χρόνο.
  • Έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να είχατε φυλακίσει τους αφισοκολλητές σας που στην συνέχεια επάνδρωσαν τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ αυτούς που παρουσίασαν πλαστά στοιχεία και χρόνια προϋπηρεσίας. (για την ιστορία, οι προς απόλυση υπάλληλοι που ψάχνει ο κύριος Μητσοτάκης, κρίθηκαν από τα υπηρεσιακά συμβούλιο το 2008 επί θητείας Καραμανλή. Σε αυτά τα υπηρεσιακά συμβούλια υπήρχε πλειοψηφία Νεοδημοκρατική και σίγουρα ανάμεσα τους και κάποιοι που έτρεχαν να τον βγάλουν πρώτο βουλευτή στην Β’ Αθήνας.)
  • ¨Έπρεπε κύριε πρωθυπουργέ εδώ και πολλά χρόνια όλες οι οικονομικές συναλλαγές και το περιουσιολόγιο να είναι ηλεκτρονικά και διαδικτυακά στην διάθεση των φορολογικών αρχών της χώρας. Και όχι ακόμη η μία εφορία να μην μπορεί να συνδεθεί ηλεκτρονικά με αυτή που είναι λίγους δρόμους παρακάτω.
  • Έπρεπε οι προμήθειες του δημοσίου να μην διέπονται ακόμη από το δόγμα, δέκα ευρώ στην ελεύθερη αγορά, διακόσια ευρώ το κόστος για το ίδιο αγαθό όταν πρόκειται να αγοραστεί από το δημόσιο.
  • Έπρεπε τα μουσεία αυτής της χώρας να μην είναι λάφυρο στα χέρια του πολιτικού τους προϊσταμένου και να υπάρχει το παράδειγμα μουσείου που σου μιλούνε με το Λι και με το νι.
  • Έπρεπε να προστατεύατε αυτή την χώρα από το φαινόμενο, τρία στα τέσσερα νοσοκομεία να έχουν αποκλειστικά εξοπλισμό της SIEMENS. Και οι φίλοι σας, διοικητές, υπουργοί και μέλη Δ.Σ. να αγωνιούν τώρα για τα χρήματα τους στις τράπεζες αν θα βγει ο Τσίπρας.
  • Έπρεπε οι συνδαιτημόνες των συνεργατών και φίλων σας, κατά κύριο λόγο προμηθευτές των ενόπλων δυνάμεων να είναι έγκλειστοι παρέα με τον ΑΚΗ και όχι στις ξαπλώστρες της Μυκόνου. Εκτός και αν πιστεύτε ότι το μόνο σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι του Τσοχατζόπουλου.
  • Έπρεπε οι λίστες Λαγκάρντ και όσες ακόμη υπάρχουν, να ξεψαχνίζονται ως αυτονόητη διαδικασία που δεν θα χρειάζεται το πράσινο φως κανενός Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Διώτη. Το έγκλημα και η τιμωρία σε αυτή την χώρα μόνο αυτονόητη διαδικασία δεν θεωρείται.
  • Έπρεπε επίσης, από το 1989, Θυμάστε; Ήσασταν και τότε υπουργός, το σκάνδαλο της δωρεάς της ιδιωτικής τηλεόρασης στους εκδότες, να σας είχε απασχολήσει πολύ πιο σοβαρά. Για να μην είχαν δημιουργηθεί οι σημερινοί ολιγάρχες που προσκυνάτε και αναγκάζεστε κάθε τρείς και λίγο να τους κάνετε τα χατίρια για να σας στηρίζουν απροκάλυπτα, σε σημείο μάλιστα δημοκρατικής εκτροπής.
Έπρεπε με λίγα λόγια κύριε πρωθυπουργέ, από την μεταπολίτευση και μετά που σας «διόρισε» βουλευτή ο αείμνηστος Αβέρωφ, να ήσασταν κάποιοι άλλοι. Και επειδή δεν είστε, καθώς το αποδείξατε τα τελευταία δύο χρόνια, θα πρέπει να λύσετε το γάντζο που σας κρατάει στην εξουσία, μήπως και πραγματικά γίνουν «μεταρρυθμίσεις». Γιατί το δικό σας μοντέλο, είναι πλιάτσικο ζωών, κυνήγι μάγισσών, εμμονές προσωπικές και καταστροφική σύγχυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: