Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Υστερικοί και ανιστόρητοι

Να αλλοιώσει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και να προκαλέσει πολιτικό αντιπερισπασμό με μεθόδους που προσομοιάζουν στο μαφιόζικο σύστημα επιχειρεί ο Σαμαράς με (ακρο-)δεξί του χέρι τον Άδ. Γεωργιάδη. Χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κλιμάκωσε τη γνωστή κινδυνολογία, που είχε εκπορευθεί από τον ίδιο τον Σαμαρά, για τις καταθέσεις που θα χαθούν αν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Προσπάθησε μάλιστα, ματαίως, να παγιδέψει τηλεφωνική επικοινωνία του με τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση.
Την κυβερνητική τακτική αποδοκίμασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαισθάνεται ότι το Μαξίμου επιχειρεί να στήσει πολιτική πόλωση ακόμη και με βρόμικα σενάρια. Η κατρακύλα της Ν.Δ. ενεργοποιεί σχέδιο εξόντωσης του μικρού κυβερνητικού εταίρου. Ας πρόσεχαν... Δεν περνά απαρατήρητο ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και οι διοικητές των συστημικών τραπεζών τηρούν σιγήν ιχθύος. Έχουν αποφύγει να αποδοκιμάσουν το μαύρο παιχνίδι εις βάρος των καταθέσεων, που, στην ακραία του εξέλιξη, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την ελληνική οικονομία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πανικόβλητη η (ακρο-)Δεξιά καταφεύγει σε κινδυνολογία με επίκεντρο το εθνικό νόμισμα. Το είχε προσπαθήσει η Ν.Δ. παραμονές των εκλογών του 1981 και η ΕΡΕ παραμονές των εκλογών του 1964. Και είχαν πέσει μέσα στον λάκκο που είχαν ανοίξει για τους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Η ακροδεξιάς έμπνευσης κινδυνολογία Σαμαρά εξοργίζει τους Έλληνες πολίτες, ενώ διαλύει διεθνώς το πολιτικό ψευδο-αφήγημα ότι δήθεν η παρούσα κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και την περιοχή.

Οι πολίτες ζουν την επιδείνωση της καθημερινότητάς τους. Δεν ξεγελιούνται με την εικονική πραγματικότητα που προσπάθησε να κατασκευάσει ο Σαμαράς ως πειθήνιος μαθητής της Μέρκελ. Έχουν συνείδηση ότι η κυβέρνηση στερείται πολιτικού σχεδίου, διότι αποτελεί παρελθόν για τον λαό. Στερείται πολιτικού σχεδίου, διότι έχει χρεοκοπήσει το περιβόητο μνημονιακό σχέδιο. Αδυνατεί να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία, διότι είναι εγκλωβισμένη στην τροϊκανή εντολή. Δεν τολμάει να ψιθυρίσει τη μοναδική δυνατότητα διεξόδου, τη διαγραφή χρέους με τη μια ή την άλλη μορφή.

Το αδιέξοδο του περιβόητου "σχεδίου Σαμαρά", που υπολογίζεται ότι μόνο για την επόμενη διετία κοστίζει από 27,5 έως 34 δισ. ευρώ, επισημειώνει η αντίδραση των αγορών. Την επομένη της επίσκεψης στο Βερολίνο, τα ελληνικά spread εκτοξεύτηκαν.

Η παράταση του κυβερνητικού βίου οδηγεί τη χώρα σε βαθύτερη κρίση. Όχι μόνον οικονομική, αλλά και θεσμική, ακόμη και πολιτική - ηθική. Τους φόβους αυτούς επιβεβαιώνει η υστερική προκλητικότητα Σαμαρά - Γεωργιάδη. Είναι αδίστακτοι! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

Όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο θα περιοριστεί το βάθος της κοινωνικής καταστροφής και θα επιταχυνθεί η πορεία της δημοκρατικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Το δύσκολο αυτό έργο πέφτει στους ώμους της Αριστεράς, που αποτελεί τον κορμό της εναλλακτικής δημοκρατικής πολιτικής λύσης.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: