Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στα χέρια επιχειρηματιών τη λίστας Lagarde κόκκινα δάνεια πολλών δισ.;

Ανεπίδεκτα εισπράξεων τα 23 από τα περίπου 42 δισ. των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με τον ΓΓ Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα. 
Σοβαρές καταγγελίες πως μεγάλα ποσά που σήμερα εντάσσονται στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια τα είχαν πάρει επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πως τα μετέφεραν στο εξωτερικό, κάνει ο Γ.Γ Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας.
Με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, ο κ. Σούρλας, ζητεί να ερευνηθεί το ενδεχόμενο στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες, καθώς και σε offshore εταιρίες, να συμπεριλαμβάνονται και ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό.
Όπως μάλιστα αναφέρει, τα μεγάλα αυτά ποσά εντάσσονται στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια που ανέρχονται στα περίπου 42 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα τώρα τα 23 δισ. ευρώ από αυτά να αναφέρονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης.
Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας γίνεται αποδέκτης σχετικών ερωτημάτων από πολίτες για το θέμα, και προφανώς έχει συγκεκριμένες ενδείξεις για το θέμα:

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Σούρλας αναφέρει:
-«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

Παναγιώτης Στάθης
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: