Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης του κατώτατου μισθού ο Παναγόπουλος

Β.Π. :Τάχτηκε δηλαδή κατά της αύξησής του κατώτατου στα 751 ευρώ, ευθυγραμιζόμενος απόλυτα με Τρόικα, Κυβέρνηση και το ντόπιο κεφάλαιο!!
ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ... ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ 6 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ !!!!

«Δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού η διαμόρφωση του ύψους του κατώτατου μισθού. Η ύπαρξη σχετικού νομοθετήματος θα έστελνε μεν ένα πολιτικό μήνυμα ωστόσο στην πράξη δεν μπορούν να διαμορφωθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις οι μισθοί» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, σχετικά με τη μεταφορά κονδυλίων ύψους 680 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ για την εκπαίδευση των εργαζομένων, τόνισε πως «δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού» η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Ο κ. Παναγόπουλος, τάσσεται υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα. ...
Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι «η ύπαρξη σχετικού νομοθετήματος θα έστελνε μεν ένα πολιτικό μήνυμα ωστόσο στην πράξη δεν μπορούν να διαμορφωθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις οι μισθοί. Υπάρχουν σήμερα καταγγελίες πως ο κατώτατος μισθός για τους νέους έως 25 ετών δεν καταβάλλεται. Ακόμη και χίλια ευρώ να πούμε ότι θα παίρνουν οι εργαζόμενοι, στην πράξη δεν θα τα πάρουν».

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: