Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τον Φεβρουάριο η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2015 η απόφαση του Αρείου Πάγου που θα κρίνει το μέλλον των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες πραγματοποίησαν ολονύκτια διαμαρτυρία έξω από το Δικαστήριο στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. 
Ο αεροπαγίτης εισαγγελέας πάντως την περασμένη εβδομάδα εισηγήθηκε να μην επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες και να γίνει δεκτή η σχετική αίτηση του Υπουργείου Οικονομικών.
Ικανοποίηση εκφράζουν οι καθαρίστριες για αυτή την εξέλιξη καθώς όπως λένε «διεκδίκησαν και πέτυχαν την αναβολή». «Ο μακροχρόνιος αγώνας μας, πέτυχε σήμερα ακόμη μια νίκη. Με την αναβολή της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο για τις 24.2.2015, ανοίγουμε την υπόθεσή μας ακόμα περισσότερο στην κοινωνία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών.
 
Σήμερα, σε συμπαράσταση, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία κατά της διαθεσιμότητας. Στην απεργία συμμετέχει η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αφού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο, ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Θεσσαλονίκη. Η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) πραγματοποίησε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, από όπου στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία. Ξεχωριστό συλλαλητήριο έκανε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Την ίδια στιγμή, η διεθνής αλληλεγγύη στις καθαρίστριες συνεχίζει να έρχεται από το εξωτερικό ενώ το Ενωμένο Μέτωπο Καθαριστριών της Βρετανίας έκανε δωρεά στον αγώνα τους 200 λίρες.

Λονδίνο

Η επιταγή του σωματείου καθαριστριών του UNITE για τις Ελληνίδες καθαρίστριες


Βρυξέλλες - Με τους απεργούς καθαριστές των σιδηροδρόμων

Βερολίνο - Έλληνες, μετανάστες και Γερμανοί συνδικαλιστές μαζί

Γκρενόμπλ: Φεμινίστριες και συνδικαλιστές από το προξενείο


Αμβούργο - Με την νεολαία της εργατικής συνομοσπονδίας VERDI

Mαδρίτη - Συνδικαλιστές, Αγανακτισμένοι και Νοσοκομειακοί

Βιέννη - Σιτ-ιν και ψήφισμα στην πρεσβεία

Γενεύη - Συνδικαλιστές, φεμινίστριες και αριστερά

Λισσαβόνα - Μετά την συγκέντρωση σωματείου καθαριστριών έξω από την πρεσβεία

Βαλένθια- Δευτέρα βράδυ 22 Σεπτεμβρίου- Στη κεντρική πλατεία
Συνδικάτα-Κοινωνικά κινήματα - Κόμματα της Αριστεράς

Βαλένθια- Πρωί Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου -Ψήφισμα στο ελληνικό προξενείο




Βαλένθια

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: