Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Δ. Βίτσας: "Με τα γλύκολογα της Μέρκελ στον Σαμαρά δεν πληρώνεται ο ΕΝΦΙΑ..." (Video)

Ένα καλό λόγο θα τον έχει ο κ. Σαμαράς, από την Μέρκελ, το οποίο θα τον εισπράξουμε μεν, τηλεοπτικά, αλλά αυτή η είσπραξη, δεν θα εξαργυρωθεί για τον ΕΝΦΙΑ, ή για τους φόρους στο τέλος του μήνα" σχολίασε ο Δημ. Βίτσας, τις προσδοκίες που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, σε επικοινωνιακό επίπεδο, από την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται "επί χρόνια σε δραματική και επιδεινούμενη κατάσταση" η διέξοδος από αυτήν δεν θα δοθεί από την κ. Μέρκελ, αλλά από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε στη Θεσσαλονίκη, για συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης και επανεκκίνησης της οικονομίας.
"Δεν αντιμετωπίζουμε την κ. Μέρκελ, ως αυτοκράτειρα της Ευρώπης. Δεν θέλουμε τίποτα από την κ. Μέρκελ, αλλά να συζητήσουμε στο επίπεδο των ευρωπαϊκών θεσμών, το θέμα της διαγραφής του χρέους. Δεν υπάρχει ζήτημα οικονομικά βιώσιμου, αλλά κοινωνικά βιώσιμου οπότε για να βρεθεί λύση πρέπει να υπάρξει διαγραφή του."

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: "η εμμονή διαχρονικά των γερμανικών ηγεσιών, κατά τη διάρκεια περιόδων κρίσης, προκάλεσαν καταστροφή, στην ίδια τη Γερμανία. Εμείς θα εφαρμόσουμε το εθνικό μας σχέδιο, βρέξει, χιονίσει. Θα είναι γνωστό πριν πάμε στο Βερολίνο και δεν εξαρτάται η εφαρμογή του από κανέναν στο εξωτερικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: