Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Άρον άρον παίρνει πίσω η κυβέρνηση τα περί τέλους των μνημονίων, με δήλωση προσήλωσης στην τρόικα

Κανένα μνημόνιο δεν τελειώνει, ούτε πρόκειται η κυβέρνηση να τα "σπάσει" με την τρόικα, όπως διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, λίγες ώρες μετά τη διαβεβαίωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ ότι η Αθήνα δεν έχει υποβάλει αίτημα παύσης της χρηματοδότησης από το συγκεκριμένο Ταμείο.
Με τον τρόπο αυτό ακύρωσε ουσιαστικά την επικοινωνιακή απόπειρα της κυβέρνησης να πείσει την κοινή γνώμη ότι η χώρα "δεν έχει ανάγκη νέας χρηματοδότησης" και ότι "τα μνημόνια τελειώνουν".
"Η τριμερής είναι τριμερής, και θα συμφωνηθούν όλα. Δεν θα τα σπάσουμε την τρόικα. Ούτε διαζύγια θα υπάρξουν, είτε βελούδινα είτε όχι", δήλωσε η κ. Βούλτεψη,μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ". Όταν ρωτήθηκε αν η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες απάντησε: "Θα συμφωνηθούν όλα. Γίνονται συζητήσεις, υπάρχει συνεργασία".
Σχολιάζοντας την προφανέστατη κυβερνητική αναδίπλωση, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: "Λίγες ώρες μετά την ευρωβουλευτή κ. Σπυράκη και η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως δεν είναι στις κυβερνητικές προθέσεις να εγκαταλείψει η χώρα το μνημόνιο και να τα «σπάσει με την τρόικα». Εμείς δεν είχαμε καμιά αμφιβολία περί του αντιθέτου. Δεν το λέει όμως και στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που έχουν κηρύξει ανένδοτο κατά του μνημονίου;"

aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: