Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ετοιμάζεται μέτωπο αντίδρασης στα Τρίκαλα για τον …ΕΝΦΙΑ

«Κύκνειο άσμα» της κυβέρνησης αποδεικνύεται το ΧΑΡΑΤΣΙ του ΕΝΦΙΑ
Θέμα χρόνου ήταν να υπάρξει στα Τρίκαλα και …επίσημα καταγεγραμμένη η οργή για την αμαρτωλή ιστορία του ΕΝΦΙΑ που δεν είναι τίποτα άλλα παρά μια ωμή κλοπή χρημάτων της Κυβέρνηση από τους πολίτες.
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr σε ξενοδοχείο των Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε μια ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών που σχεδίασαν την δημιουργία ενός μετώπου αντίδρασης απέναντι στο οικονομικό και αντισυνταγματικό τερατούργημα Βενιζέλου που …μονιμοποίησε η κυβέρνηση Σαμαρά παρά τις… προεκλογικές της υποσχέσεις περί κατάργησης.

Ο ΕΝΦΙΑ που κρατά την Ελλάδα σε καθεστώς …Τουρκοκρατίας με τα …ΧΑΡΑΤΣΙΑ, έχει γίνει πολιτικό «μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτή η άγρια φορολόγηση, είναι «βαρέλι χωρίς πάτο» και αναμφισβήτητα η «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης» κατά της κυβέρνησης.
Όλα δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μείνει στην Ιστορία ως το … «κύκνειο άσμα» της παρούσας κυβέρνησης όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, αν δεν τον καταργήσει…
«Οι διαρκείς φόροι και τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ,  η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η απλήρωτη εργασία και η τεράστια ανεργία, η διάλυση της δωρεάν Δημόσιας υγείας και παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, μας οδήγησαν στην εξαθλίωση και στην αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στις στοιχειώδεις ανάγκες της επιβίωσης των οικογενειών μας», ειπώθηκε στην συγκέντρωση που έγινε λόγος για «αργό θάνατο της κοινωνίας με εντολή της Τροϊκας και με "εκτελεστή" της εντολής την μειοψηφική κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠαΣοΚ».
«Παύουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια και τα πρόστιμα προς την εφορία και τις τράπεζες και προβαίνουμε σε δήλωση πολιτικής πράξης: δεν αναγνωρίζουμε την νομιμότητα της Κυβέρνησης να παίρνει διαρκώς αντεργατικά μέτρα, δεν αναγνωρίζουμε  την μη ανταποδοτικότητα των άδικων φόρων, δεν αναγνωρίζουμε την φορολόγηση των δικαιωμάτων μας και δεν συμμορφωνόμαστε με τους άδικους αντιλαϊκούς νόμους. Καλούμαι τα εργατικά κόμματα να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα και να παρέχουν πολιτική κάλυψη και οι βουλευτές τους, αλλά και οι εκλεγμένοι στα όργανα τοπικής διοίκησης, να αποτελέσουν το ζωντανό παράδειγμα της ανυπακοής.
Οι άδικοι φόροι, όπως ο ΕΝ.Φ.Ι.Α, στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των τοκογλύφων της Τρόικας, στην μεγάλη φορολόγηση της εργατικής τάξης και στην αφαίρεση της όποιας ακίνητης ιδιοκτησίας της, στην επίσπευση της συγκέντρωσης των ακινήτων και της γης από κάτω προς τα πάνω, στα χέρια των λίγων, των τραπεζών, των εταιριών "Real Estate" και "οφ- σορ", του κράτους αλλά και των ιδιωτών που προέρχονται από τις χώρες-τοκογλύφους και άλλες χώρες, στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και στην καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων.

Τους φόρους για τα ακίνητα, σπίτια, χωράφια και οικόπεδα, τους έχουμε ήδη πληρώσει Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους ξαναπληρώσουμε εφ όρου ζωής. Με μαζικούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες να αποκρούσουμε την επιθετικότητά τους. Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α να γίνει ο εφιάλτης τους!
Με ανυπακοή στην πληρωμή των χαρατσιών, των προστίμων, των διοδίων, των τραπεζών, να αμφισβητήσουμε και να υπονομεύσουμε την μειοψηφική συγκυβέρνηση και την άνομη εξουσία τους και να απαιτήσουμε, να απαλλαγούμε από το βραχνά του δημόσιου χρέους το οποίο μας λεηλατεί, να διαγραφούν τα χρέη των εργατικών και φτωχών λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τις τράπεζες, να σταματήσει τώρα η υπερφορολόγηση του λαού, να καταργηθούν τα χαράτσια και τα διόδια, να φορολογηθούν οι κεφαλαιοκράτες, οι τράπεζες και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, να καταγγελθεί και να καταργηθεί το μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί-αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κινήματος, για δουλειά σε όλους με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη και αξιοπρεπή διαβίωση.
Στην παραπάνω κατεύθυνση: Καλούμαι σε πλατιά ανοιχτή σύσκεψη-συγκέντρωση όλους τους  εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, το λαό των Τρικάλων και τους μαζικούς φορείς, με σκοπό την συγκρότηση μόνιμου μάχιμου παλλαϊκού μετώπου το οποίο θα αναπτύξει αγωνιστική δραστηριότητα με σκοπό την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον ΕΝ.Φ.Ι.Α και στην αντιλαϊκή πολιτική, για την ανατροπή της, μαζί με την κυβέρνηση που την υλοποιεί, για την επίτευξη των στόχων που περιγράψαμε», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνάντηση.
Σε αυτή την συνάντηση, παραβρέθηκε και ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» Δημήτρης Παπαθανασίου, που παρουσίασε Σχέδιο Ψηφίσματος, που η παράταξή του, θα φέρει προς ψήφιση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, καλώντας τους Τρικαλινούς στην συνεδρίαση, να στηρίξουν με την παρουσία τους στην συνεδρίαση την κατάργηση του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ με την επωνυμία ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: