Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Ξεπουλάνε ό,τι βρουν: Παραλιακά «φιλέτα», λιμάνια, ακόμα και χιονοδρομικά κέντρα

Το ξεπούλημα ακινήτων είναι για την κυβέρνηση σαν τα ξηροκάρπια: Άπαξ και κάνεις την αρχή, δε σταματάς μέχρι να φαγωθούν όλα.
Στο τελευταίο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως οριστικοποιείται η παραχώρηση από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ συνολικά 55 περιουσιακών στοιχείων, που ξεκινούν από εγκαταλελειμένα ακίνητα και φτάνουν ως και σε «φιλέτα» της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας σε Γλυφάδα και Σούνιο.
Τα εν λόγω «φιλέτα» είναι μία έκταση 176 στρεμμάτων από τον Άγιο Κοσμά μέχρι τα Αστέρια Γλυφάδας, μία έκταση 20 στρεμμάτων στη Γλυφάδα και το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio), έκτασης 383 στρεμμάτων. Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης (Ιω. Στουρνάρας, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Γεωργιάδης, Ιω. Μανιάτης, Χ. Αθανασίου και Όλγα Κεφαλογιάννη), μεταβιβάζει τα εν λόγω ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ, αντί στην εταιρεία ειδικού σκοπού «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ», που είχε συσταθεί για την οργανωμένη πολεοδόμηση της λεγόμενης «Αττικής Ριβιέρας», από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο και την επανασύνδεσή της με την πόλη. Μάλιστα, στη «Δι@ύγεια» έχει ήδη αναρτηθεί απόφαση της Παράκτιο Μέτωπο για ένα εκ των επίμαχων ακινήτων.
Και δεν είναι μόνο τα «φιλέτα». Στα 55 περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που περιέρχονται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται ακόμα το λιμάνι της Ζέας στον Πειραιά, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, η έκταση στην οποία βρίσκονται οι αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, καθώς και ξενοδοχεία Ξενία και άλλα ακίνητα σε όλη τη χώρα, καθώς και ένα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
koutipandoras 

Δεν υπάρχουν σχόλια: