Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κύριος και ο Φωτόπουλος φίλος του, τότε ο κύριος Λίστα Λαγκάρντ ποιον φίλο έχει; (Video)


"Νεόκοπος φίλος του κ. ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα" έγινε ο Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, από τον Μ. Κεφαλογιάννη, ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Δεν ήταν και πολύ έξυπνο από την πλευρά του κ. Κεφαλογιάννη αυτό το πρωινό παιχνιδάκι, "πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι" που επιχείρησε να παίξει, όταν έχασε τα λόγια και την ψυχραιμία του, από τις αναφορές στο σύστημα διαπλοκής στην Ελλάδα από τον κ. Κατρούγκαλο. Γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κύριος και ο Φωτόπουλος φίλος του, τότε του κυρίου λίστα Λαγκάρντ, φίλος είναι ο Μ. Κεφαλογιάννης.

Πέρα από την πολιτική χυδαιότητα λόγω έλλειψης επιχειρημάτων ως τρόπο διαφυγής που επιλέγει η κυβέρνηση υπάρχει και η πολιτική ουσία στην οποία προσπάθησε να επικεντρωθεί ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και ενόχλησε βέβαια, όχι άδικα τους παριστάμενους στο Mega.
Ενώ εξηγούσε πως το πελατειακό σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα επιβάλλει τους όρους του ανταγωνισμού και εξαιτίας αυτού "η ΔΕΗ αναγκάστηκε με τη νομοθεσία και τους ρυθμιστικούς κανόνες που επιβλήθηκαν να αγοράζει το ρεύμα από τους ανταγωνιστές της πολύ ακριβότερα απ' ότι το πουλάει και να μπαίνει μέσα".
Δεν είχε τι να απαντήσει ο Μ. Κεφαλογιάννης μπροστά στην ωμή αλήθεια που περιέγραψε ο Γ. Κατρούγκαλος και κατέφυγε σε μια χυδαία προσωπική επίθεση εναντίον του με ειρωνικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως: "νούμερα" και "σαχλαμαρές" και προχωρώντας σταδιακά σε ύβρεις κατά του συνταγματολόγου
Τη σκυτάλη έλαβε ο Χρ. Πρωτόπαπας, στο ίδιο πνεύμα με τον συγκυβερνώντα εταίρο του, με λάβρους χαρακτηρισμούς κατά βουλευτών και κομμάτων, αναφερόμενος κυρίως σε βουλευτές από τους ΑΝΕΛ μιλώντας για "ψεκασμένους" αλλά και το ΠΑΣΟΚ που ανταποκρίθηκαν στο παλλαϊκό κάλεσμα που απεύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και παραβρέθηκαν στην συγκέντρωσή στο Τιτάνια με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα.
"Οι υπουργοί της διαπλοκής ήταν χθες στη συγκέντρωση" είπε ο Χρ. Πρωτόπαπας παίρνοντας σειρά στην συνολική επίθεση με κάθε μέσο. Ο πάλαι ποτέ αρχισυνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τα εύκολα εργαλεία του λαϊκισμού και της διαστρέβλωσης για να μας πείσει ότι πρέπει η ΔΕΗ να ξεπουληθεί άρον άρον μες στο κατακαλόκαιρο και αυτό θα γίνει για το συμφέρον του τόπου.
Από τον λαϊκισμό του Πρωτόπαπα και τις στοχοποιήσεις βουλευτών, στις προσωπικές προσβολές και επιθέσεις του κ. Κεφαλογιάννη, μόνο ο πανικός της κυβερνητικής αστάθειας διαφαίνεται μπροστά στην, μεόποιο τρόπο και κόστος υποταγή στους παραλογισμούς των νεοφιλελεύθερων επιταγών.
Όσο και αν προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να τρομοκρατήσουν είναι βέβαιο ότι η ελληνική κοινωνία θα συσπειρωθεί για να προστατέψει τα δημόσια αγαθά και το δικαίωμα όλων να μετέχουν σε αυτά.
Kατ. Μπρέγιαννη
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: