Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ

Απόσπασμα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση του ΑμερικανοΕβραϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (25 Ιουνίου 2014), με θέμα το μέλλον της Ευρώπης:
«Πρώτον, η Δημοκρατία δεν είναι προνομιακός χώρος για ακρότητες και εξτρεμιστές. Είναι εγγύηση Ελευθερίας, Δικαιοσύνης και Κοινωνικής συνοχής».

+

Απόσπασμα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο διαγραμματειακό της ΝΔ.
«Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε».

+

Απόσπασμα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση του ΑμερικανοΕβραϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες :
«Δεύτερον, η Δημοκρατία δεν είναι προνομιακός χώρος για λαϊκιστές καιροσκόπους. Είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι πολίτες εξασκούν το δημοκρατικό ήθος τους».

+

Απόσπασμα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψη του στη Μονή Σίμωνος Πέτρα:
«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι»

+

Απόσπασμα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση του ΑμερικανοΕβραϊκού Συμβουλίου :
«Τρίτον, η Δημοκρατία δεν είναι το θερμοκήπιο της φτωχοποίησης. Είναι αντίθετα το εφαλτήριο της Ανάπτυξης και της ευημερίας».

+

Σύμφωνα με την κυβερνητικά ελεγχόμενη ΕΛΣΤΑΤ:
Στα έξι χρόνια της ύφεσης χάθηκαν από την ελληνική οικονομία 51,2 δισ. ευρώ.
Το διάστημα 2008 – 2013 σημειώθηκαν οι παρακάτω αλλαγές: Η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών υποχώρησε από τα 165,75 δισ. ευρώ στα 128,63 δισ. ευρώ.
Η δημόσια κατανάλωση συρρικνώθηκε κατά 11 δισ. ευρώ περίπου και διαμορφώθηκε στα 31,34 δισ. ευρώ το 2013
Οι επενδύσεις υποχώρησαν στα 23,6 δισ. ευρώ το 2013 από 56 δισ. ευρώ (απώλεια 32,4 δισ. ευρώ).
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβερνητικά ελεγχόμενης ΕΛΣΤΑΤ, από το α΄ τρίμηνο του 2010 έως και το γ΄ τρίμηνο του 2013 οι Έλληνες έχουν χάσει άνω του 24% των απολαβών τους.  Όπως προκύπτει κατόπιν προσαρμογής των στοιχείων ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών και της σύγκρισης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα σημειώθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2013 η δεύτερη μεγαλύτερη συρρίκνωση του δείκτη μισθών σε ετήσια βάση.
Επίσης, σύμφωνα με την κυβερνητικά ελεγχόμενη ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν εργασία και δε βρίσκουν, ανήλθε τον Φεβρουάριο 2014 σε 1.300.165 άτομα.
Επίσης, σύμφωνα με την κυβερνητικά ελεγχόμενη ΕΛΣΤΑΤ οι 1.081.845 άνεργοι είναι μέλη νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο!

+

Απόσπασμα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση του ΑμερικανοΕβραϊκού Συμβουλίου :
Από τον Αριστοτέλη ως τον Ντιντερό και τον Μαξ Βέμπερ, υπάρχει γενική συμφωνία ότι μια ισχυρή μεσαία τάξη είναι η σταθερή βάση ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας να σαρωθούν. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται. Κι αυτό μπορεί, όχι μόνο να είναι ολέθριο για μια δημοκρατία, αλλά και πολύ «μεταδοτικό» και προς όλες τις άλλες.

 +

kartesios290614-2

=

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όταν ο εξτρεμισμός γίνεται προτροπή από τα χείλη του πρωθυπουργού, οι ακρότητες συγκαλύπτονται από τις δυνάμεις «Επιβολής Νόμου και Τάξης», ενώ ο αντικομουνισμός γίνεται περήφανη ιδεολογική σημαία στα χείλη υπουργών και πρωθυπουργικών συμβούλων…
Όταν ο πρωθυπουργός λαϊκίζει γελοιωδέστατα παρουσιάζοντας τον Θεό ως οπαδό και υποστηρικτή της πολιτικής του, υπόσχεται διαπραγματεύσεις, επιδόματα, θέσεις εργασίας, λαγούς και πετραχήλια, τάζει της Παναγιάς τα μάτια, εφευρίσκει φανταστικούς εχθρούς που τους κερδίζει σε σκληρές μονομαχίες και διορίζει υπουργούς όλους τους εκπροσώπους της χειρότερης εκδοχής της Λαϊκής Δεξιάς….
Όταν η φτωχοποίηση γίνεται επίσημη κυβερνητική πολιτική με οργανωμένο σχέδιο, θεολογικά επιχειρήματα, κυνισμό, απόλαυση και υπόσχεση αδιάκοπης συνέχειας μέσω «προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων»….
Όταν η επίσημη μεσαία τάξη έχει αφανιστεί ολοκληρωτικά και το κενό της έσπευσε να καταλάβει ένα λεφούσι λαμόγιων που δρα ανεξέλεγκτα δηλώνοντας μηδενικό εισόδημα ενώ πασταλιάζει «μαύρα» 500ευρα…
Τότε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο ΑμερικανοΕβραϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες είναι μία ξεκάθαρη ομολογία ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει Δημοκρατία. Καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ταυτίζει την απουσία Δημοκρατίας με ακρότητες και εξτρεμιστές, λαϊκιστές καιροσκόπους, φτωχοποίηση και καταστροφή της μεσαίας τάξης, τότε το μόνο που δεν είπε ξεκάθαρα είναι ότι το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Εκλεγμένη Χούντα.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος «ευαίσθητος και ψύχραιμος πολίτης» αγανακτήσει με όσους μιλάνε για Χούντα στην Ελλάδα, καλό θα ήταν να απευθυνθεί πρωτίστως στον πρωθυπουργό αυτής της Χούντας, όπως ο ίδιος την ομολόγησε και την περιέγραψε αναλυτικότατα.
kartesios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: