Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ

Ιδού πώς εκλογικεύεται το παράλογο, πώς μετατρέπεται ο εξευτελισμός σε πολιτική επιλογή κύρους, πώς μια ανθρωπιστική κρίση παρουσιάζεται ως «προβλήματα», πώς ένας λαός μαλακίζεται ασυστόλως και αντέχει να διαβάζει τον αφανισμό του ως καθημερινή, απλή είδηση:
«Αθήνα
Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή με έναν πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και δείχνει τη βούληση να τα επιλύσει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το Λουξεμβούργο, όπου προήδρευσε στο τελευταίο επί ελληνικής προεδρίας συμβούλιο Ecofin.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η ελληνική κοινωνία πέρασε έξι δύσκολα χρόνια, κάθε οικογένεια βιώνει αυτή την κρίση με άνεργους και με δυσκολίες πληρωμής των μισθών από την πλευρά των επιχειρήσεων.
Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε ακόμη στο αίτημα των Ελλήνων για μια πιο ισορροπημένη πολιτική, ώστε οι υποσχέσεις που δίνονται να ακολουθούνται από την οικονομική στήριξη που απαιτείται.

Επανέλαβε ακόμη ότι ο λόγος, για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ήταν οι ευρωεκλογές και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ικανοποιηθούν οι πρώτες έξι δράσεις, ενώ τα υπόλοιπα έξι «θα τα εκπληρώσουμε πριν από τις διακοπές του Αυγούστου».
«Η κυβέρνηση έχει κάθε κίνητρο για να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε» υπογράμμισε.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους είπε ότι δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία και πως θα αρχίσουν όταν είναι αναγκαίο. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε τέλος ότι υπάρχει εγγύηση του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της χώρας, ενώ η ευρωπαϊκή εξαρτάται από τα προαπαιτούμενα, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ»
Τώρα, το πώς «Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή» ενώ η κυβέρνηση θα «κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε» μόνο ένας Χαρδούβελης μπορεί να το εξηγήσει. Διότι οι μέχρι τώρα «μεταρρυθμίσεις» και λανθασμένες αποδείχτηκαν και καταστροφικές. Με ποια λογική «μεταρρυθμίσεις» προς την ίδια κατεύθυνση θα αλλάξουν τα πράγματα; Ρητορικό το ερώτημα. Απαντήσεις έχουν μόνο οι ηλίθιοι που παλεύουν να υπερασπιστούν τη σημερινή πολιτική και εμπιστεύονται τις υποσχέσεις Σαμαρά.
Αυτή η κρίση εκτός από την ενδυνάμωση των λαμογιών έφερε στην επιφάνεια δύο νέες κατηγορίες πολιτών. Τους κρατικοδίαιτους αντικρατιστές – οι οποίοι προέρχονται από διάφορους κι εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους ιδεολογικούς χώρους – και τους φετιχιστές Σαμαρολάγνους που κάνουν τους κοπρολάγνους να μοιάζουν με γευσιγνώστες αβανγκάρντ κουζίνας. Οι υπόλοιποι απλώς ανεχόμαστε τους εαυτούς μας.
kartesios 

Δεν υπάρχουν σχόλια: