Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Με τη "μικρή " ΔΕΗ ετοιμάζονται να επαναλάβουν την κομπίνα της απάτης με τις εταιρίες Energa και Hellas Power

Η πρώτη προσπάθεια " απελευθέρωσης " της ενέργειας 
Υποχρέωσαν τη ΔΕΗ να παραδώσει 201.000 καταναλωτές της σε δύο εταιρείες φαντάσματα Energa και HellasPower που δεν διέθεταν καμία υποδομή , δεν είχαν ούτε έναν υπάλληλο ,ούτε έναν τεχνίτη, ούτε ένα διακόπτη ούτε ένα καλώδιο . Η μόνη υπηρεσία που προσέφεραν οι απατεώνες  ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών ήταν να εισπράττουν από τους 201.000 καταναλωτές τους λογαριασμούς για το ρεύμα που χορηγούσε η ΔΕΗ μέσα από το δίκτυό της μαζί με το χαράτσι των ακινήτων.
Οι εταιρίες  αυτές  αφού φέσωσαν το ελληνικό δημόσιο, τη ΔΕΗ και το ΔΕΣΜΗΕ με περίπου 300 εκατ. ευρώ κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου από κοινού, απιστία στην υπηρεσία, κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα μάλιστα με πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φυγάδευσαν αυτά τα χρήματα στο εξωτερικό (Ελβετία).

Δεν απέδωσαν ποτέ στο δημόσιο τα 120 εκατ. ευρώ για το χαράτσι στα ακίνητα  ούτε τα δημοτικά τέλη στους δήμους  που είχαν εισπράξει από τους πελάτες " τους ".
Και τί έγινε όταν συνελήφθησαν οι απατεώνες και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο ;
Η κυβέρνηση αρνήθηκε να παραστεί ως πολιτικός ενάγων δια του υπ.οικονομικών Στουρνάρα . Συνήγορος των κατηγορουμένων στο δικαστήριο ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο τσεκουράτος Μάκης Βορίδης που σε συνεργασία με τον κολλητό του Σαμαρά τον γνωστό Τάκη Μπαλτάκο, τον συνέταιρό του δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο και μάρτυρα υπεράσπισης το Σταύρος Ψυχάρη κατάφεραν να αναβληθεί η δίκη επ' αόριστον και να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι
Αυτά τα 300 εκ. τα πληρώσαμε  όλοι εμείς φυσικά

Τώρα ετοιμάζονται να ξανα " απελευθερώσουν  " την σκλαβωμένη ενέργεια με το μεγάλο κόλπο που ακούει στο όνομα "μικρή " ΔΕΗ .
Οι οδυνηρές συνέπειες που θα έχει για τους καταναλωτές αυτή η " ιδιωτικοποίηση " καθώς και οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους γίνεται αναλύονται εμπεριστατωμένα και με κατανοητό τρόπο στο πολύ καλό άρθρο του συναδέλφου Μανόλη Παναγιωτάκη που δημοσιεύτηκε στην ελευθεροτυπία και μπορείτε να διαβάσατε ΕΔΩ.
Εγώ θέλω να αναφερθώ σε μια άλλη παράμετρο εξ ίσου σημαντική , στο ζήτημα της αποτίμησης , πόσο κάνει αυτό το 30% του Ομίλου ΔΕΗ ;
Φυσικά για να αποτιμήσεις το 30 % πρέπει να έχεις κάνει μελέτη αποτίμησης του 100 % ,έγινε αυτό ΟΧΙ . Από που προέκυψε το 1 δις περίπου που θα ζητήσουν για τη "μικρή"ΔΕΗ ;  Μάλλον από το ότι τόσο προτίθενται να προσφέρουν οι γνωστοί μνηστήρες. Αλλο πράγμα πουλάω και άλλο ξεπουλάω , εκποιώ . χαρίζω.
 Ομιλος ΔΕΗ είναι τεράστιο μέγεθος για την οικονομία και την παραγωγική βάση της χώρας μας. Είναι μακράν η μεγαλύτερη βιομηχανία παρά τα προβλήματα που της έχουν δημιουργήσει και τα πλήγματα που της έχουν επιφέρει. Εκτός από την ανυπολόγιστη πραγματική αξία των παγίων της , (γιατί πως να αποτιμήσεις την αξία του υδάτινου και ορυκτού πλούτου της χώρας , τα ποτάμια και τις λίμνες τα αποθέματα νερού και λιγνίτη τα χιλιάδες στρέμματα γης ) υπάρχει και η τεράστια εμπορική αξία μιας επιχείρησης με πραγματικά κέρδη πάνω από  1 δις ετησίως μιας επιχείρησης που έχει διασυνδεδεμένους πελάτες το 100% των επιχειρήσεων και των καταναλωτών της χώρας .
Αυτή η διασύνδεση στην εποχή μας που όλες οι επικοινωνίες και η μεταφορά δεδομένων περνούν από έναν αγωγό έχει πολλαπλάσια αξία.
Σύμφωνα με τα διεθνή στανταρς : παραγόμενα MW ,πηγές παραγωγής , εργοστάσια παραγωγής ανά πηγή ενέργειας ,   ,χιλιόμετρα γραμμών υψηλής , μέσης και χαμηλής τάσης ,χιλιόμετρα εναερίων και υπογείων δικτύων, αριθμός πελατών υψηλής , μέσης και χαμηλής τάσης Η ΔΕΗ με την εμπορική αξία που τις προσδίδει η καθοριστική και δεσπόζουσα θέση της στην αγορά ενέργειας  συγκρινόμενη με αντίστοιχες εταιρείες της ΕΕ δεν μπορεί να εκτιμηθεί λιγότερο από 40 δις ευρώ.
Οταν το 30% των 40 δις το προσφέρεις 1 δις  δεν το πουλάς το χαρίζεις  , αλλά μόνο την περιουσία την δική σου μπορείς να χαρίζεις ούτε καν  του πατέρα σου.
Οπως έγινε με το χρυσωρυχείο τον ΟΠΑΠ που με όρους διαφάνειας χαρίστηκε στο κολλητό του Σαμαρά υπόδικο για λαθρεμπορία και άλλα αδικήματα Μελισσανίδη

Αλλά ας δούμε εδώ τι λέει για΄αυτό το ζήτημα ο ...υπεύθυνος 

ionath.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: