Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

«ΠΑΓΩΝΕΙ» Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ και τις αντιδράσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης «θα επανεξετάσει τη διαδικασία αξιοποίησης της ΕΥΑΘ».
«Η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ΕΥΔΑΠ δημιουργεί ένα νέο δεδομένο στο θέμα της αποκρατικοποίησης των εταιριών υδάτων. Το ΤΑΙΠΕΔ, σεβόμενο τους νομικούς θεσμούς, αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα σε επανεξέταση της διαδικασίας αξιοποίησης της ΕΥΑΘ και θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του «ρόλος του είναι να αξιοποιεί στοιχεία της περιουσίας του Δημοσίου με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, άρα και το συμφέρον των πολιτών, ενώ παράλληλα οφείλει να διασφαλίζει τη νομιμότητα, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων». Ενδιαφέρον για την αγορά του 51% της ΕΥΑΘ έχει εκφράσει η γαλλική εταιρεία Suez, σε κοινοπραξία με τον Άκτωρα.

Υπενθυμίζεται πως το 98% των πολιτών τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού σε άτυπο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου έξω από εκλογικά κέντρα. Επίσης το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ με απόφασή του στα τέλη Μαϊου, σημειώνοντας πως η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.
 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: