Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Βίτσας: Δεν μπορεί με ένα νομοσχέδιο, να πωλείται ο νομός Φλώρινας (Video)

"Να δημιουργηθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο, πολιτικό και κοινωνικό ώστε να μην έρθει το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ στη Βουλή" δήλωσε ο Δ. Βίτσας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ καλώντας στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στο Τιτάνια στις 5 μ.μ. όπου θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας. Η κινητοποίηση στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι πολίτες, φορείς και κόμματα κρίθηκε αναγκαία λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος καθώς αφορά άμεσα, την οικονομία και τον ευρύτερο οικονομικό σχεδιασμό.

"Η ΔΕΗ είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας δεν είναι μια κάποια επιχείρηση" πρόσθεσε ο Δημ. Βίτσας και εξήγησε τους βασικούς λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι πρέπει άμεσα να αποτραπεί η πλήρης ιδιωτικοποίησή της η οποία έχει ήδη ξεκινήσει σταδιακά μετά το 2002. Ενώ έχει ιδιωτικοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αντί να μειωθούν οι τιμές του ρεύματος, αυξήθηκαν κατά 100%. Ανέδειξε τέλος, ότι έχει μεγάλη εθνική σημασία, όλος ο ενεργειακός σχεδιασμός να είναι στα χέρια του δημοσίου.

Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες ασκούνται πιέσεις και σε στελέχη της κυβέρνησης ώστε να μην περάσει. "Δεν είναι δυνατόν με ένα νομοσχέδιο να πωλείται ο νομός Φλώρινας" είπε τέλος, ο γραμματέας της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: