Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΚΑΛΕΙ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΕΛΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η μνημονιακή, υποταγμένη και πειθαρχημένη στις απαιτήσεις των οικονομικών συμφερόντων κυβέρνηση συνεχίζει το δρομολόγιο της καταστροφής. Νέος σταθμός η ΕΚΠΟΙΗΣΗ του ομίλου ΔΕΗ, της Μεγαλύτερης βιομηχανικής και στρατηγικής σημασίας Επιχείρησης για την χώρα.

- ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΥΝ την ΔΕΗ και δωρίζουν το 30% του σώματος της στο ιδιωτικό κρατικοδίαιτο κεφάλαιο.
- ΔΩΡΙΖΟΥΝ το Εθνικό Δίκτυο Μεταφοράς που είναι η αρτηρία και ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ.
- ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ έτοιμες υποδομές στους ανυπόμονους ψευτοεπενδυτές να παράγουν και να διανέμουν ρεύμα.
- ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ έτοιμο στο πιάτο εξασφαλισμένο πελατολόγιο που αντιστοιχεί στα 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ.
- ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τους εργαζόμενους ως σκλάβους και τους μεταφέρουν στα σκλαβοπάζαρα των σκοτεινών ιδιωτικών συμφερόντων.
- ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ το ξεπούλημα του ομίλου ΔΕΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ και την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ απελευθέρωση της αγοράς Η/Ε όταν γνωρίζουν πολύ καλά και έχει αποκαλυφθεί ότι γύρω από τον όμιλο ΔΕΗ εξελίσσεται ένα πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι αξίας πολλών δις €, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παιχνίδι της αγοράς Η/Ε είναι στημένο σε βάρος της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έθεσε σειρά ερωτημάτων ζητώντας από τους συνεταίρους της Κυβέρνησης να απαντήσουν πειστικά και να αιτιολογήσουν στον ελληνικό λαό την απόφαση τους για ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΔΕΗ.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;
ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η/Ε;
ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ;
ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ; ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ; ΤΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ;
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ;

Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση και πώς να υπάρχει όταν τα σχέδια και οι αποφάσεις της κινούνται σε άλλο δρόμο και διαδρομές έχοντας κοινή συνισταμένη με τα οικονομικά συμφέροντα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αξιολογώντας και αναλύοντας τις εξελίξεις συνεδρίασε ΕΚΤΑΚΤΩΣ Τρίτη 24/6/2014 και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ.
48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη την κατάθεση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.
Διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη την επικράτεια που υπάρχουν ενεργειακά κέντρα.
Κάλεσμα όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΕΜΠΟΡΙΑ στις μονάδες παραγωγής της ηπειρωτικής χώρας και την ΑΣΠ Νησιών για προετοιμασία και επαγρύπνηση.
Κάλεσμα στους φορείς των ενεργειακών περιοχών για συντονισμό της δράσης.
Επισημάνθηκε και τονίστηκε ιδιαίτερα – κι αυτό μας δίνει επιπλέον δύναμη - στην συνεδρίαση η συμπαράσταση από όλους τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες και τις εκκλησίες της Δυτικής Μακεδονίας στον δίκαιο αγώνα μας.

Συνάδελφισσες – Συνάδελφοι,
Η σύγκρουση θα πάρει τεράστιες διαστάσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στη ΔΕΗ, τους Έλληνες καταναλωτές, για τις εκατοντάδες συναδέλφους που έχασαν τη ζωή τους για να χτιστεί η Επιχείρηση, απέναντι στις οικογένειές μας και την αξιοπρέπειά μας ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙ από το προσκλητήριο της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων.

Εάν ΣΗΜΕΡΑ δεν αντιδράσουμε και δεν αντισταθούμε στα σχέδιά τους, εάν σήμερα δεν προστατεύσουμε τον όμιλο ΔΕΗ αύριο θα είναι ΑΡΓΑ.

ΖΗΤΑΜΕ πριν οδηγηθούμε στην σύγκρουση:
Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ. Να πάρει έγκριση οργανώνοντας ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στον Ελληνικό λαό που είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης στη ΔΕΗ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί η ιστορία της χώρας όπως είναι η ΔΕΗ δεν πωλείται και δεν αγοράζεται. Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Από τον κ. Ζερβό και την Διοίκηση της ΔΕΗ να δηλώσουν δημόσια πως και με ποιόν Τρόπο προστατεύουν τα συμφέροντα του Ομίλου ΔΕΗ.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου και δημόσιο διάλογο.
Να καταθέσει και να παρουσιάσει η κυβέρνηση ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό την Ευρωπαϊκή οδηγία που «επιβάλλει την εκποίηση της ΔΕΗ. Υπάρχει;
ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ.
Όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ.

Σ.Σ. Περιμένουμε την αναμενόμενη επίθεση από το σύστημα της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης. Θα μας πούνε πάλι για την ηλικιωμένη γριούλα, τα ρετιρέ, τους τσιφλικάδες, τους τυράννους, τους προνομιούχους, την επικίνδυνη συντεχνία της ΓΕΝΟΠ. Στην επίθεσή τους απαντούμε με επιχειρήματα. Η προπαγάνδα τους δεν στρέφεται μόνο ενάντια στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αλλά και στους φορείς που είναι δίπλα της και συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.

Για τη ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.-Κ.Η.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ. Ρέλιας              Α. Καρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: