Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Θ. Πετράκος για τη «μικρή ΔΕΗ»: «Η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ έχει και όρια»

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την συνήθη τακτική του να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, διαφημίζει από χθες ότι η σύσκεψη για την "Μικρή ΔΕΗ" που θα γίνει στο Μαξίμου, θα σώσει τους εργαζομένους στις προς εκποίηση μονάδες της ΔΕΗ».
«Η υποκρισία όμως έχει και όρια», αναφέρει ο κ. Πετράκος και τονίζει: «Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που υπογράφει το καταστροφικό νομοσχέδιο για την λεγόμενη "Μικρή ΔΕΗ" είναι ΠΑΣΟΚ. Η μόνη προσφορά που μπορούν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση είναι να αποσύρουν τώρα το καταστροφικό αυτό Νομοσχέδιο και να το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων».
«Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρήσει στην περαιτέρω διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ καθώς είναι οικτρή μειοψηφία στο λαό και δεν έχει πλέον καμία πολιτική νομιμοποίηση.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», ούτε την εκχώρηση ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό στην δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου, για να αποτρέψουμε την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που διασπά και ξεπουλά την ΔΕΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: