Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Έξι μήνες δουλειά με αμοιβή τα εισιτήριά σου!

Έναν πρωτότυπο τρόπο να καταπολεμήσουν την ανεργία ανακάλυψαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", δημιουργώντας 70 νέες θέσεις εργασίας για νέους ηλικίας 19 με 29 ετών.  
Σύμφωνα με την προκήρυξη της εταιρείας που διαχειρίζεται τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι «τυχεροί» που θα καταφέρουν να εισαχθούν στο πρόγραμμα «Airport Praxis» θα έχουν την ευκαιρία να «αποκτήσουν αμειβόμενη επαγγελματική εμπειρία και κατάρτιση διάρκειας μέχρι έξι μήνες σε θέσεις του αεροδρομίου, ενός οργανισμού που αποτελεί πρότυπο επιχειρησιακής λειτουργίας με διεθνείς διακρίσεις».
Η μεγάλη πρωτοτυπία όμως έγκειται στο ότι για έξι μήνες δουλειάς στις πίστες του "Ελευθέριος Βενιζέλος" οι 70 νέοι θα αμείβονται με το αντίτιμο του εισιτηρίου από και προς το αεροδρόμιο. Και όλα αυτά υπό τον πηχυαίο τίτλο της προκήρυξης του προγράμματος «Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. 'Ελευθέριος Βενιζέλος' συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του αεροδρομίου, η εταιρεία ζητά 30 νέους ηλικίας 19 με 29 ετών, απόφοιτους Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής, που να τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και γνώσεις στον καθαρά επιχειρησιακό τομέα εργασιών πίστας και επίγειας πρόσβασης αεροδρομίου και 40 νέους ηλικίας 19 με 29 ετών, απόφοιτους ή φοιτητές ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία ή να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση και να εργαστούν σε διάφορα τμήματα της εταιρείας του αεροδρομίου αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας θα εργάζονται καθημερινά στις πίστες χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και θα αμείβονται με τα εισιτήριά τους. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στην προκήρυξη έχει ορισθεί και κριτήριο εντοπιότητας, με προτίμηση στους νέους που κατοικούν σε γειτονικές περιοχές, προφανώς για να υπάρχει και μικρότερο κόστος μεταφορικών.
Κατσάκος Πέτρος
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: